[TuT]Kako RolePlayati crtanje Graffita na serveru

  • Začetnik teme Don_Lethal
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Don_Lethal

D
ajav8vU.png
"Lethal Tutorials"


TWcgJrw.png
[size=7pt]Primeri kako se to moze odraditi u PhotoShopu,ko zna. Whoa!, Juanalzada, Urban Hook, East Side Motel, Sick Capital Vice, Stylin', Amsterdam Graffiti
kjZvDCa.png



Grafiti predstavljaju slanje poruka na javnim površinama, u pisanoj ili likovnoj formi. Reč grafiti je nastala od italijanske reči "graffito" što znači škrabati, a koren vuče iz stare grčke reči "graphein" koja znači pisati. Najjednostavniji je TAG koji predstavlja stilizovani potpis. Zatim sledi BOMBA grafit u dve boje koji se radi brzo najčešće na zabranjenim mestima i na kraju PIECE, grafit koji sadrži prelaze boja, efekte, slike. Grafiti se mogu pisati samostalno ali nije neuobičajeno da se pišu u klanu („crew“). Black book (crna knjiga) sadrži skice crtača grafita ponekad i fotografije završenih dela (piece skraćeno od masterpiece - umetničko delo) i čuva se od policije jer se može upotrebiti kao dokaz na sudu. Stilovi su različiti, npr. Wild (divlji stil), Old School (stara škola), Anti itd..


[size=13pt]RPanje grafita



RPanje grafita veoma je jednostavno ukoliko imate dovoljno maste i iskustva iz vaseg stvarnog zivota. Za RPanje grafita potrebno vam je bar 500 "metaka" spray cana. Potrebno je pronaci dovoljno roleplay mesto. Zatim, morate proveriti da li iko moze primetiti da vi crtate bas na tom mestu, ukoliko nikog nema mozete pokrenuti svoju akciju.

Roleplay mozete pokrenuti samim otvaranjem spray cana. Zatim, prislanjajte:
[+]Daleko, koso za debelo crtanje
[+]Blizu pod 90° za tanko crtanje
Mozete svasta raditi, od koristenja 1-2-3 spray cana razlicitih boja do jednobojnih grafita. Takodje mozete raditi i gang tagove. Na vama je da odredite koju cete vrstu grafita raditi i kako cete ga odraditi.
Primer korektnog ispisivanja grafita:

* Don_Lethal postavlja ruku u jaknu, izvlaceci crni spray can iz nje, te stavlja kep na njega.
* Don_Lethal bi pogledao levo-desno, osiguravajuci svoju poziciju od bilo koga.

Lethal:
Au brate,ovo je dobro...valjda.
* Don_Lethal prislanja spray can zidu na milimetar, brzinski ispisivajuci tag.
** Na zidu bi posle par sekundi pisalo "Nine B Crew" (( Don_Lethal ))

 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top