RolePlay Pravila

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

DraGoN

1
Učlanjen(a)
06/06/2014
Poruka
2.573
Lokacija
Tamo daleko...
Social Club
DraGoN
[size=12pt]RP [RolePlay] - Simulacija stvarnog zivota (vas zivot u igrici).

NonRP [Non RolePlay] - Ometanje RP radnji koje izvrsavaju drugi igraci krsenjem pravila (MG-om, DM-om, RK-om ili PG-om ). Npr. Psovanje nekom igracu u OOC-chatu dok pokusava da RP-a, ili parkiranje auta na sred ceste i time ometanje odvijanja normalnog saobracaja.

MG [MetaGaming] - Koristenje OOC informacija za IC korist. Npr. Ako govorite necije pravo ime u IC-u, a prije toga ga u igri jos niste upoznali IC-om ili RP nacinom. U MG spada i iskotristavanje informacija s foruma u igri. Npr. Koristenje liste clanova sa foruma za IC korist. Jedna od vrsta MG-a je i koristenje /f I /irc chat-a za IC korist. Npr. Na /f chat-u objavite svojim clanovima da je baza napadnuta i oni dodju u bazu da bi je branili, ili ranjeni ste u akciji ili vas je jednostavno neka nezgoda snasla i nemate kredita da ikom se javite pa pisete na /f nekom clanu da dodje po vas. Zloupotreba tih chat-ova moze dovesti do teskih kazni, cak i do gubljenja /f i /irc chat-ova. MG je strogo kaznjiv, a kazne izvrsavaju i o njima odlucuju Administratori  servera. Kazna: KICK i usmeno upozorenje, drugi put WARN i KICK.

IC  (In Character) - IC je chat vezan za vaseg lika u igri. IC chat se koristi u svim komunikacijama u igri osim u /b, /o i /report chat-u. To je chat koji sluzi za razgovor sa ostalim igracima u igri, i pomocu njeg se pise sve sto ima veze sa vasim virtualnim karakterom. U IC-u se ne pise: smajlici, zarezi, tacke, upitnici, zagrade niti BILO KAKVI drugi simboli ! Npr. Zdravo, moje ime je Slavisa Bond a vase ; Ja zivim u Los Santosu i imam dvadeset i dvije godine.

OOC (Out of Character) - OOC chat nevezan za vaseg virtualnog lika u igri. Koristi se SAMO u /b, /o i /report chat-u. Sluzi za razgovor o svemu nevezanom za situacijom u igri, tj. Vama licno ako se upoznajete s nekim, radom na serveru, sportskim desavanjima, pitanjima u vezi servera i sl. Takodjer u /report chat-u mozete koristiti za pomoc oko odredjenih komandi i sl. Npr. Zdravo ja sam Marko_Pavlovic, a ti ? ; Živim u Beogradu i idem u srednju skolu, i sl.

PG [PowerGaming] - Radnja koja je nemoguca za izvesti u stvarnom zivotu u datom trenu ili bilo kojem trenu. Npr. Stajanje na autu u pokretu, skakanje san eke visine s koje bi u stvarnom zivotu se ozbiljno povrijedili, vadjenje oruzja nakon sto je neko uperio pistolj u vas, i sl. PG je strogo kaznjiv, a o njegovoj kazni odlucuju Administratori servera. Kazna: KICK i WARN, drugi put WARN i AREA.

BH [Bunny Hopping] - Skakanje i trcanje u cilju brzeg kretanja ili izbjegavanja necega. BH je strogo zabranjen i bilo bi prikladno da hodate realnije tj. Da drzite tipku ALT. Sporo trcanje je takodjer dozvoljeno, dok je sprintanje dozvoljeno samo u situacijama u kojima bi u stvarnom zivotu trcali. BH je strogo kaznjiv, prije kazne dolazi opomena, a nakon vise ponavljanja bit cete kaznjeni od strane Administratora servera. Npr. Bjezite od policije i skakucete da vas ne bi mogli raniti i jednostavno da brze pobjegnete. Kazna: SLAP i WARN, drugi put WARN i AREA.

CR [Chicken Running] - je trcanje cik-cak kako bi izbjegli metke i spasili se.

NJ [Ninja Jacking] - Kradja i uskakanje u vozila dok su u pokretu. Kazna: AREA i WARN, drugi put BAN.

RPSuperman [RolePlay Superman] - Ponasanje igraca kao da mu niko nista ne moze, ne boji se nikoga/nicega, ni za sta ne mari, nije mu bitno da li ce poginuti i sl. Morate se uzivjeti u igru i ponasati kao da kada umrete necete se ponovo roditi, a da bi stekli taj osjecaj morate ovo pravilo ispostovati. Kazna: AREA i WARN, drugi put BAN.

GFA [Gun From Ass] - Predstavlja uzimanje/vadjenje oruzja na NonRP nacin, tj. Bez koristenja komande /me i /do.

DFA [Drug From Ass] - Predstavlja uzimanje/vadjenje droge na NonRP nacin, tj. Bez koristenja komande /me i /do.

QS [Quick Swapping] - Brzo mijenjanje oruzja skrolom misa ili pomocu tipki Q bez koristenja komandi /me i do.

RP2Win [RolePlay To Win] - Ponavljano koristenje neke komande ili ponavljano mijenjanje IC price kako bi izasli kao pobjednik u RP-anju. Npr. Kada policajac pregleda dozvole nekome i zamoli ga da ga pretrese pa mu ne nadje nista protuzakonito, onda mu uvali drogu, pretrese ga i uhapsi, da bi ispao pobjednik u RP-anju.

LTA [Logging To Avoid] - Napustanje igrice da bi nesto izbjegli. Npr. Obracun bande ili hapsenje.

ETRC [Exploiting The Red Circle] - Iskoristavanje crvenih markera. Npr. Dok ste u Burger Kingu, Cluckin Bell-u il sl., kada stanete na crveni marker automatski ste zaledjeni od strane servera i tada vam izadje jelovnik, tj. tada vas niko ne moze raniti niti ubiti.

Exploiting - Koristenje BILO KAKVIH poznatih ili nepoznatih buggova/propusta u igri ili skripti. U to se ubraja iskoristavanje CJ skina ; skupljanje spawnova novaca i sl. Npr. Namjerno ne prijavite da imate CJ skin pa se zaletite u banderu za naplatu parking i pokupite novac. Kazna: Ukoliko ne navedete dobar razlog slijedi BAN.

Hacking - Koristenje BILO KAKVIH programa programiranih od 3 strane (korisnici/igraci) kojim se dobija odredjena prednost u igri. Takodjer ukljucuje SVE vrste cheat-ova. Jedini dopusteni progrmi  za koristenje su: Programi za komunikaciju sa ostalim igracima ili video/glasovni poziv (Ventrilo, xFire, MSN, Teamspeak, Skype i dr.). Takodjer su dozvoljeni modovi koji ne mijenjaju fizicku osnovu igre i Keybind-ovi. Kazna:  BAN bez IKAKVIH upozorenja.

CS [Crack Shooting] - Iskoristavanje buggova sa oruzjem. Deagle, combat shotgun, silenced pucaju vecom brzinom iz vozila. Ovo takodjer nije dozvoljeno raditi na nasem serveru (v2.4).

DM [DeathMatch] - Ubijanje ljudi bez RP dobrog razloga. Npr. Dodjete pred Banku i pocnete ubijati ljude koji vam ne ustupe mjesto na salteru i sl. DM je strogo kaznjiv, a njegovo krsenje vas moze dovesti do BAN-a. Kazna: AREA i WARN, drugi put BAN.

KOS [Kill On Sight] - Ubijanje igraca po vidjenju, bez diskusije, dobrog RP razloga, koristenja cheat-a i sl. Npr. Vidite neku osobu i ubijete je iz cista mira, bez ikakve psovke, maltretiranja, rasprave i sl. Ovo ubijanje je dozvoljeno SAMO Hitmenima jer su oni tihe ubice.

SK [SpawnKill] - Ubijanje igraca na mjestu spawna. To su baze od organizacija i bolnice. Kazna: AREA i WARN, drugi put BAN.

RK [RevengeKill] - Ubijanje igraca iz osvete. Ubijanje iz osvete je zabranjeno jer je samim time krsenje RP pravila. Npr. Neko vas ubije pa se vi naoruzate i krenete u potjeru za njim pomocu OOC informacija. Kada vas neko ubije vi ne mozete znati ko je to bio, jer kada se ponovo rodite pocinjete tzv. novi zivot. RK je takodjer i dio MG-a, jer koristite OOC informacije da biste rijesili IC probleme. RK vas moze dovesti do striktnih kazni. Kazna: KICK i WARN, drugi put WARN i AREA.

CK [CaracterKill] - Teranje igraca da napravi novi account. Npr. Stalno ga mucite, jail-ujete na 99999999 minuta i sl.

PvP [Player vs Player] - Napadanje neduznog civila bez RP razloga i izivljavanje na njemu.

PvE [Player vs Enviroment] - Predstavlja divljanje, pucanje po okolini i ugrozavanje necuje imovine.

AA [Admin Abusing] - Iskoristavanje Administratorske pozicije za prijetnje ili korist sebi na stetu drugih. Administratori su dobro upoznati sa ovim i svjesni su posljedica. Kazna: Ovisno o odluci Head Administratora.

APG [Admin PowerGaming] - Iskoristavanje Admin komandi za licnu korist i koristenje istih tih na nacin za koji nisu predvidjene. Npr. /sethp i /setarmor u toku RP obracuna ; /slap zbog toga sto vam je neko uzeo auto na RP nacin i dr. Kazna: Ovisno o odluci Head Administratora.

AE [Admin Exploiting] - Iskoristavanje Admina u svoju korist. Npr. U zatvoru ste i trazite od Admina da vas slapuje jer ste navodno zaglavljeni, i on vas slapuje i vi pobjegnete iz zatvora ; Laganje Adminu da vam je nestalo 50k da bi vam on dao, i sl.

Napomena:

PD /FBI kada prolazi pored vas sa sirenom upaljenom znaci da je hitan slucaj i da se morate pomeriti.
Bolnicari ne smeju ici unaokolo i govoriti: "Besplatan heal !" i sl., vec trebaju cekati da povrijedjeni zovne hitnu da bi oni dosli i svoj posao obavljali na RP nacin.


SVAKO NEPOSTOVANJE OVIH PRAVILA CE BITI STROGO KAZNJIVO, AKO VIDITE NEKOGA DA IH NE POSTUJE SLIKAJTE GA I STAVITE NA FORUM.
[/size]
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top