ChangeLog Version 4.8.0 (27.11.2020)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Dodat je novi posao, UPS Delivery (ID: 31). Baza se nalazi u blizni VLA-a baze, logistički pozicionirana između železničke stanice i aerodroma.
 Komande za posao: /loadpackages - utovar paketa u vozilo, /delivery - komanda kojom startujete posao nakon završenog utovara, /takepackage (/tp) - komanda kojom uzimate paket iz vozila, /oprema - komanda kojom uzimate opremu (opremu možete uzeti u bazi ili u zadnjem delu UPS vozila).
 Preporučujem da komandu /tp bindujete ingame komandom /keybind 4 /tp, olakšaće vam rad posla.
 Postoji 13 zona dostave, kuće su podeljene u 12 zona i 13. zona su biznisi. Zarada je veća za 3 najudaljenije zone, dok je za biznise zarada dodatno uvećana jer dostava obuhvata čitav grad, pa ima malo više vožnje.
 Dobija se nasumičan broj kuća između 50% i 100% dostupnih kuća u zoni, ali ne više od broja paketa koji imate u vozilu.
 Da bi započeli posao odlazite na početni marker za određenu zonu, a nakon toga vam server pronalazi najbližu kuću. Računa se vazdušna udaljenost, tako da se može desiti da ne dobijete kuću koja vam je realno bliža i zgodnija da je odradite u tom trenutku.
 Ukoliko smatrate da postoji još kuća u ulici koju trenutno radite, a pritom vas server šalje u narednu ulicu, možete nastaviti kretanje tom ulicom, a zatim ukucati /delivery, tada će server prekalkulisati koja kuća vam je najbliža.
 Jednom dodeljenu zonu ne možete menjati, zona i kuće za dostavu ostaju vezani za vozilo, tako da ukoliko vam krešuje nastavljate tamo gde ste stali, kao da se ništa nije dogodilo.
 Dok držite paket u ruci onemogućeno je ulaženje u kuće koje su u blizini dostave, da bi se izbeglo slučajno ulaženje u otključane kuće (postoje jako uski prolazi u nekim motelima/zgradama).
 Za donatorske kuće, paketi se dostavljaju ispred kapije, dok se kod ostalih kuća i biznisa paketi nose do ulaza.
 Za svaki dostavljeni paket dobijate između $500 i $1403, u zavinosti od vašeg skilla, zone dostave i sreće. Za gradske zone, bez skilla dobija se između $500 i $700. Dodatak za sela je između $80 i $120. Dodatak za biznise je $333.
 Dodatak za skill je između $50 i $250.
 Dobijate po 1 skill za svakih 5 dostavljenih paketa (bez reloga). Prednosti skill-a, veći broj paketa po jednom utovaru, a samim tim veće zadržavanje u određenoj zoni, veći broj kuća na malom rastojanju, i veća plata.
 Broj paketa skill level*20+20 (20-100), bonus (samo ukoliko imate skill level 1+) skill level*$50 + $0-50.
 UPS dostavljači na zadatku ne plaćaju prelazak granice.
+Selo Palomino Creek ima 50-ak jako lepih kuća, ali je pusto, ovim update-om smo odlučili da vratimo život tom selu, dodali smo mu sve što je neophodno za nezavisno funkcionisanje.
 Dodata je nova bolnica, iza bolnice postoji parking i rent (na standardan spisak su dodati BMW M1, Ford Model T i ATV), ispred bolnice su dodata dva bankomata. Preko puta bolnice je dodat FastFood.
 U centru sela je dodat servis za vozila u njemu je moguće tjunirati, ofarbati i popraviti vozila, servis je dovoljno veliki tako da je u njemu moguće popraviti i kamione.
 Na ulazu u selo je dodata pumpa na kojoj se nalazi i trafika. Selo je od ranije imalo 24/7, Ammu, Pizzeriju (u njoj je moguće dopuniti pizze za posao) i banku. Dodati su Mobile Shop i prodavnica odeće i time je kompletirana ponuda.
*Izmenjen je handling za M3 GTR, malo manje mu trči zadnji kraj, lakše ga je kontrolisati.
*Prepakovani su kodovi za vozača autobusa, ako primetite neki problem, prijavite na forumu. Nema nikakvih vidljivih izmena.
+Dodata je komanda /findrent kojom možete locirati najbližu lokaciju na kojoj možete iznajmiti vozilo.
+Dodat je skill za smećara, na svakih 10 vreća dobijate po 1 skill, bonus po bačenoj vreći smeća je skill level * $15-25.
-Onemogućen prekid animacija na desni klik ukoliko nisu pokrenute od strane servera.
*Za nijansu pomeren checkpoint za dostavu pizze ispred kuća, kako se ne bi udaralo u smeće.
+Dodate slike u ChangeLog, moguće ih je zumirati i listati na strelice.
+Napravljene su pozicije za dostavu produkata i paketa za sve biznise do kojih nije bilo moguće prići (Blue Mall, Rudnik, GTA Tower, Pizzeria).
-Izbačeno vozilo model ID 498 (Boxville).
+Ubačeno UPS Vozilo (ModelID: 498).
+Skin ID 170 je izbačen, a umesto njega je ubačen UPS skin.
+Dodato je 30-ak novih objekata.
*Neki SinglePlayer objekti u Palomino Creek-u su izmenjeni kako bi se bolje uklopili sa novim mapama.
*Ukinute su komunalije za kuce na selu (samo osnovni deo, ne odnosi se na oruzje).

3.12.2020.
*Povećana zarada za UPS, pa jednom paketu će se dobijati između $705 i $1908, sve je detaljno objašnjeni na wikipediji.
*Povećana zarada na Taksisti.
*Izmenjena Limited Box kutija, izbačen je Maverick Turbo, a ubačen Foggy (NRG-500 sa crvenim dimom, top speed povećan za 10%).
+Odrađen facelift električara. Dodat je novi objekat merdevina sa platformom, umesto dosadašnjih 12 lokacija za popravku, sada ih ima 135. Optimizovani kodovi i izmenjene povratne poruke. Zarada i način rada nisu izmenjeni.
-Deaktiviran je covid19 mod.
+Aktiviran je Winter mod, za potpun doživljaj preporučujemo vam da instalirate Snow mod.
ChangeLog Version 4.7.5 (25.9.2020)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Dodata je nova mapa za Paintball (/paintball 4).
+Izmenjeni su SinglePlayer objekti kod kuće ID 59, izmapana je nova kuća.
+Izmenjeni su SinglePalyer objekti u blizini vatrogasne stanice i na tom mestu je izmapana nova kuća ID 465.
+Izmapana je nova kuća na mestu starog off-road dealershipa (iznad GSF-a), ID 464.
*Ponovo napisani kodovi za stvaranje novih privatnih vozila (kutija, dealership, donate menu). Ukoliko primetite neki problem, javite.
+Izmenjen je SinglePlayer objekat dealershipa, uklonjena je nevidljiva barijera, napravljena su nova stakla za izlog i dodata su pokretna vrata.
+Izmenjeni SinglePlayer objekti glavnog Ammunationa i zgrade preko puta banke. Unutar njih su izmapane nove garaže.
+Vraćen je u funkciju tunel ispod opštine, na nekim mestima je malo niži nego u originalu da ne bi smetao opštini i odrađen je plafon celom dužinom. Ovo su SinglePlayer izmene.
+Dodata je nova modifikacija postojećeg vozila, biće predstavljeno u narednim danima. Nakon predstavljanja, ovde ćete pronaći detaljne infomacije o tom vozilu.
 Edit: Maverick Turbo, dodata su dva mlazna motora, turbo se aktivira na levi alt ili na levi klik miša. Vozilo je moguće tjunirati u servisu za helikoptere.
 Na prvom levelu turbo boost traje 3 sekunde (puni se na svakih 20 sekundi), na drugom levelu traje 5 sekundi i boost je duplo jači (puni se 15 sekundi).
 Na trećem levelu boost traje 7 sekundi i trostruko je rači u odnosu na level 1 (puni se na svakih 10 sekundi).
 Nivo preostalog boosta možete videti na baru za health vozila, označen je plavom bojom.
 Boost je moguće aktivirati na svakih 3 sekunde, ali kad ga aktivirate možete da potrošite ceo boost (3-7 sek).
 Minimalna brzina za aktiviranje boosta je 50km/h.
 Boost dodatno troši gorivo 0.1l po sekundi.
*I naravno, za kraj, gomila sitnica, jebem li ga...
+Napravljen sistem za detektovanje saobraćajnih prekršaja, postoje 3 vrste kamera, detekcija brzine, detekcija vožnje u suprotnom smeru i dualne kamere.
 Kamere je moguće individualno menjate, podešavati i dodavati, potpuno dinamično.

6.10.2020. - 24/7 & Trafika
+Zarada na trafikama je izmenjena, pored statičke zarade od strane servera, trafike će dobijati kompletan iznos onoga što se na njima kupi.
 Neke cene na trafikama su povećane. Trafike dobijaju $10 na svakih $130 kredita za mobilni ili ENP. Trafike dobijaju po $20 za svaki uplaćeni lotto tiket.
*Cena lotto tiketa je podignuta na $140.
 Produkti za Telekom i ENP će se trošiti na svakih $130, umesto na svakih $120, (izmene zbog trafika, da ne bi uticalo na zaradu samih biznisa).
-Iznačen je General Store
+24/7 prodavnice dobijaju kompletnu zaradu od svega što se kupuje u njima, gube po 1 produkt na svakih potrošenih $150.
*Neke stavke iz 24/7 su poskupele.

13.10.2020. - Upside Down
-Klasičan Sniper je izbačen.
+Ubačen je Auto-Sniper sa šaržerom od 5 metaka. Šteta koju nanosi je smanjena 2 puta. HeadShot animacija će se prikazivati kada meta ima manje od 65 hit pointa (HP + pancir), do sada je to bilo 100.
+Dodati su u upotrebu Night-Vision i Thermal-Vision naočare, i jedne i druge se kupuju u glavnom AmmuNation-u, cena je $5000. Za Thermal-Vision naočare vam je potrebna licenca koja košta 4 boda (/donatemenu -> Ostalo).
 Prikaz objekta NV/TV naočara na glavi nije sinhronizovan sa drugim igračima.
*Zabranjeno je skakanje sa biciklima, pritiskom na CTRL (skok) bićete izbačeni iz vozila.
*C-bug će se kažnjavati gubitkom HP-a.
*Neonke su prerađene tako da ne bacaju osvetljenje na kompletnu okolinu, sada će osvetljavati maksimalno za jednu širinu vozila.
*Sistem za procenu daljine flash bombe je izmenjen, sada je malo precizniji. Daljina na koju će flash pasti zavisi od toga koliko dugo držite levi klik.
 Maksimalna daljina na koju možete baciti flash je 35 metara, flash hvata u krugu od 15 metara od mesta gde padne. Pozicija eksplozije se određuje kao da bombu bacate u prostoru bez prepreka.

19.10.2020.
*Provećan je ugao skretanja (ajnšlag) za kamione RoadTrain i Optimus Prime, sada je isti kao i na Petrol kamionu.
*Onemogućeno je korišćenje animacija tokom padanja i tokom korišćenja droge.
*Bićete automatski prebacivati u AFK kanal ukoliko ste AFK duže od 15 minuta.
*Izmenjena je komanda /startsweep, checkpoint ćete dobijati tek nakon 20 sekundi, da bi se sprečila zloupotreba.
*/+Izmenjen je način rada zona u SF-u, na svakih 30 minuta server će random oduzimati po jednu zonu. Ukoliko su sve zone zauzete u ovaj random neće ući poslednjih 5 zauzetih zona. Dakle, najsvežije zauzete zone će biti bezbedne.
 Organizacija koja pokrene zauzimanje prazne zone (ukoliko vlasnik nije neka druga oragnizacija), automatski će startovati sa pola vremena za zauzimanje.
 Dakle, oni koji prvi pokrenu vreme zauzimanja će im biti duplo kraće, dok će organizacija koja posle toga stigne morati da sačeka da istekne vreme prethodne organizacije, pa onda da pokrenu svoje, koje će takođe biti prepolovljeno.
 Ovaj sistem će biti aktivan u periodu od 12 do 01.
+Dodato je 70 GTA biznisa.

6.11.2020.
*Promenjen period oduzimanja zona u SF-u na 60minuta, umesto dosadašnjih 30. Nema zaštićenih zona, do poslednje je moguće izgubiti.

12.11.2020.
*Promenjen period oduzimanja zona u SF-u na 180minuta.
+Dodat Minigun u Glavni Ammunation.

14.11.2020.
*Redukovan damage koji nanosi Minigun i povećana cena.
*Moguce je registrovati vozilo na duži period, od 15 do 60 dana. Prilikom plaćanja osiguranja birate broj dana /osiguranje [SlotID] [Broj dana 15-60]
-Postojala je greška u sistemu registracije, za avione, helikoptere i brodove nije moralo da se plaća osiguranje.

ChangeLog Version 4.7.4 (17.8.2020)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Ubačeno je 30-ak novih objekata i stotinak tekstura.
*Smanjena osvetljenost objekta garaže, a povećana osvetljenost kuće dodate u poslednjem update-u objekata.
*Prepravljeno nekoliko starih objekata.
+Ubačen novi enterijer i eksterijer Zmajevog dvorca.
+Ubačen novi enterijer za FBI.
+Dodato tjuniranje vozila za M3 (e46 i e92) i Range Rover. Postoji više nivoa tjuniranja i razlikuju se od vozila do vozila. Da bi uzeli level 2 ili 3, morate prethodno uzeti sve manje levele.
 Tjuniranje povećava vrenost vozila (i cenu registracije), vrednost i level tjuniranja će se prikazivati na Social Club-u. Tjuniranje se vrši u servisima za vozila, komandom /service.
-Izmenjen je način rada anticheata za igrače sa modovima koji se nalaze u bolnici, jer su mnoge novajlije imale problem sa tim.
*Ubačen je automatski rekonekt za vozače autobusa/vozova itd. u slučaju da izgube konekciju.
*Iznosi kredita koje možete podići u banci su utrostručeni.
*Optimizovano učitavanje eksterijera Yakuze, vizuelno nema izmena, ali će se bolje učitavati i manje resursa će zauzimati.
*Za nijansu pojačano prijanjanje M3 GTR-a za podlogu, kako bi se bolje ponašao na novim brzinama.
+Dodat sistem za reflektujuće podove i ogledala.
+Dodat je sistem za izmenu SinglePlayer mapa, primetićete nove fajlove u NBRP_Files folderu. Ove izmene nemaju efekta na drugim serverima ukoliko ugasite modove na launcheru.
+Ovim update-om je napravljen veliki korak unapred što se tiče mogućnosti izmene same igrice, tako da će ubuduće biti dosta izmena na postojećim SinglePlayer mapama.
+Dodat novi eksterijer za 14K.
-Popravljen problem sa učitavanjem tablica nakon parkiranja vozila.
*Nakon što vam Parking Servis naplati kaznu za vozilo organizacije, vozilo će biti vraćeno i parkirano na originalnu poziciju. Do sada se nije parkiralo, već samo vraćalo na originalnu poziciju, pa je ponekad dolazilo do desinhronizacije.
+Komandom /bcharity možete donirati državi direktno sa računu u banci.
+Napravljen sistem za dinamično editovanje već postojećih mapa, direktno na serveru. Olakšava posao za neke sitnije izmene.
+MapEditor je prešao na verziju 3, dosta stvari je izmenjeno, ubrzano i olakšano (boli vas dupe, znam, sjajno je ako ste uopšte do ovde došli sa čitanjem).
*Naravno, kao i uvek, gomila sitnica koje ne vredi ni zapisivati..
*Izmenjen handling za SuperGT (zadnji kraj mu više ne zanosi).

ChangeLog Version 4.7.3 (26.8.2020)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Dodat GPS za kompanije i biznise (navodi do najbližeg biznisa tog tipa).
*Ponovo napisan sistem za liftove, za svega nekoliko sekundi je moguće dodati novi lift.
*Izmenjen sistem učitavanja prisutnih korisnika na TS-u.
*Optimizovan sistem za dinamično učitavanje mapa.
+Dodata nova kutija "Limited Box", sadržaj kutije će se menjati kako bi se zadržala ekskluzivnost nagrada.
 Trenutni sadržaj kutije - $757.757 | 2xLevelUp | 4.444g droge | 120k materijala | Slot za vozilo | $250.000 + 1 kutija | $2.222.222 | 7 donatorskih bodova | Ghost Rider

ChangeLog Version 4.7.1 - 4.7.2 (29.3.2020)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


*GTA Crew misije je moguće raditi od 14h. U jednom trenutku globalno može biti pokrenuta samo jedna takva misija. Misija se ne prekida ukoliko igrač koji je pokrenuo napusti server.
 Nakon startovanja misije u kancelariji imate 300 sekundi da odete do kamiona, ukoliko to ne ucinite bicete kaznjeni sa 30k.
*Popravljen bag sa prikazivanjem pogrešnog vozila na /gtamark (dešavalo se ukoliko radite više misija uzastopno).
-Izbačen model autobusa Coach (437).
*Zamenjen model za BMW M1, ubačen je optimizovaniji model.
-Izbačen je Huntley (579), svi koji su imali Huntley dobili su $250.000.
+Ubačen je Range Rover (579), cena $1.500.000.
-Izbačen je Washington (421).
+Ubačen je Mercedes S65 (421), dobija se putem donacija. Maksimalna brzina 232km/h. Mogućnost upgrade-a, kao na G500.
-Izbačen je Linerunner (403).
+Ubačen je Optimus Prime (403), cena $550.000, iznenjen kompletan handling, ovo je sada najbrži i najbolji kamion. Maksimalna brzina 173km/h.
-Izbačen Claas Axion Tractor (556).
*Povećane zarade na Kamiondžijama.
*Parking Servis je preseljen u istočni deo grada (višespratna garaža), kada tražite vozilo sa /v find, pisaće vam na kom spratu se nalazi vaše vozilo.
*Izmenjena je komanda /tow kako bi preciznije određivala koje vozilo treba zakačiti, bio je problem ukoliko ima više vozila u vašoj blizini. Takođe vozila je moguće zakačiti i ukoliko su okrenuta gepekom ka vama, zarotiraće se za 180 stepeni.

22.4.2020. - Medic Update
+Dodato je 70 GTA Biznisa.
*U cilju aktiviranja LSMD organizacije napravljene su sledeće izmene:
 Prihvatanje smrti će koštati $20000 ukoliko na dužnosti ima 3 ili više bolničara koji nisu na zadatku, u protivnom će biti kao i do sada.
 Ulaženje u vozila kada ste ranjeni će biti onemogućeno ukoliko ima 5 ili više bolničara na dužnosti.
 Dodata su dva bolničarska Mercedesa G500.
 Komandom /lsmdlist možete proveriti ko je od bolničara na dužnosti.
 Za svaki ispaljeni metak na bolničare koji su na dužnosti ćete dobijati kaznu od po $1000, uz standardne kazne koje sleduju ukoliko pucate na nenaoružanog civila.
 Smanjen je broj metaka potrebnih za oduzimanje oružja ukoliko pucate na civila, sa 7, na 4.
 Kazna za TeamKill je povećana na $22711.
 Ubačene je skill za bolničare, trenutno nema nikakvih bonusa, tu je kao pokazatelj aktivnosti.
*Povećana maksimalna cena otkupa donatorskih bodova na $750.000.

26.4.2020. - Update Dostavljač produkata
*Povećana je cena lotto listića na $120.
*Povećana je cena sokića na aparatima na $120.
*Sokići sada dodaju 35hp-a.
*Uvedena potrošnja produkata za lotto (1), sokiće (1), ENP (1 produkt na svakih $150), privatne garaže (50), telekom (1 produkt za svakih $150), oglasi (1)
 paintball arena (za svako oruzje po 1), internet kafe (oglas - 2), pumpe (1 produkt na $150), carwash (1), general store (za sve proizdove skuplje od $150 oduzima se po 1 produkt).
*Povećana potrošnja produkata za house upgrade (hu 1 - 20, hu 2 - 40), sports rent (5), boat/plane rent (5).
*Fast food će gubiti produkte za sve proizvode po 1, osim za paket sendviča, tu će se trošiti po 2 produkta.
*Zarada PaintBall Arene je povećana sa 50% na 70%.
*Mehanicari će dobijati Duty Bonus na plati samo ukoliko rade svoj posao, bonus je povećan na Skill*10, maksimalno $5000.
*Mehanicari će dobijati Duty Fine od $5000 ukoliko provode vreme da dužnosti, a da pritom ništa ne rade (Kazne se neće primenjivati u periodu od 00:00 do 10:00).
*Mehanicari će dobijati punu zaradu od servisa.
*Minimalna otkupna cena prudukata je povećana na $45 (max $60) za obične biznise, odnosno sa super biznise (ID > 1000) na $60 (max $90).
*Prodajna cena produkata je smanjena sa $10 na $5.
*Epidemija je prošla, od danas maske više nisu obavezne.

28.4.2020. - Job Balance
*Povećana zarada na čistaču ulica za 100%.
*Smanjena zarada na vatrogascu za 10%.
*Povećana zarada na ilegalnom farmeru za 60%.
*Povećana zarada na legalnom farmeru za 100%.
*Povećana zarada na autobusdžiji za 100%.
*Povećana zarada na električaru za 100%.
*Cene mobilnih telefona su povećane 10 puta, cena sata povećana na $300.
*Uvedena potrošnja produkata prilikom prodaje mobilnih telefona, od 5 do 20, u zavisnosti od cene.
*Otkupna cena kradenih telefona povećana na $500, a satova na $150.
*Povećana maksimalna cena goriva na $16.
*Privatnim vozilima je moguće raditi smećara (408), transportera (428), pizza boy-a (448) i električara (552).
*Duplirana zarada Telekoma (da bi se pokrili troškovi za produkte).
*Duplirana zarada ENP-a (da bi se pokrili troškovi za produkte).
*Povećana zarada za švercovanje materijala za 50%.
*Povećana zarada na kamiondžijama (prikolice 50%, citerne 10%).
+Dodata je prodavnica materijala (nalazi se pored house upgrade biznisa). Komande /kupimats, /prodajmats, /cenamatsa.
*Povećan je depozit u biznisima, obični biznisi $22500, super biznisi $60000.

30.4.2020.
*Dodati novi donatorski rankovi Amethyst (500) i Sapphire (1000). Sve ostalo je misterja.
*Amethyst - Dodatni slot za vozilo, besplatna promena imena, besplatna promena sim kartice, $5.000.000, PayDay Bonus +$4000, ime na tabu u boji ranka (/colorname), Švercer oružja
*Sapphire - Dodatni slot za vozilo, besplatna promena imena, besplatna promena sim kartice, 1.000.000 materijala, PayDay Bonus +$5000, Švercer materijala
 Besplatne promene imena/kartice se ne sabiraju, nestaju ukoliko ih ne iskoristite pre prelaska na novi rank.
*Automatski ćete dobijati besplate sim promene na donatorskim rankovima 4+.
*Dodata je nova sekcija na /donatemenu, "Bundle", tu će se povremeno pojavljivati akcijski paketi donacija.
*Izmenjen /carstats, u zagradi pored registracije mozete videti koliko dana vam je preostalo do sledece registracije. Dani se smanjuju svako veče u 22h.
*Odabirnom vozila preko /carstats možete ga otključati/zaključati, ukoliko ste u njegovoj blizini, odnosno označiti njegovu lokaciju.
*Dodate nove info poruke za novajlije (level < 15).
*Cenu oglasa može menjati vlasnik biznisa, po karakteru od $6 do $16, odnosno $18 do $48 tokom noći (00:00 - 06:00).
*Kaznu za parking servis može platiti i osoba koja ima ključ vozila, s tim što je u tom slučaju kazna maskimalna ($30000).

ChangeLog Version 4.7.0 (2.2.2020)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Ubačen je novi sistem RankUP-ovanja u organizacijama. Želimo da smanjimo preletanje između organizacija, a lojalnost će se nagrađivati bonusima na plati.
 Za RankUP morati provesti minimalno 6h nonAFK za Rank 2, a za svaki naredni Rank po 2 sata više. Formula: 6h+2h*(Rank-1).
 Da bi ušli u Mafiju, morate provesti najmanje 50h nonAFK u nekoj bandi.
 Vodiće se statistika za provedeno vreme (nonAFK/AFK) u svakoj od organizacija, ovo će biti jedan od ključnih faktora kod odabira lidera.
 U budućnosti će ova statistika biti dostupna na SocialClub-u.
 Poslednja 3 ranka u svakoj organizaciji su limitirani po broju članova. Podlideri max 3, rank ispod max 4, rank ispod max 5.
 Bonus na platu po ranku. Rank 2 - $400, Rank 3 - $800, Rank 4 - 1200$, Rank 5 - $1600, Rank 6+ - $2000
*SWAT/Tactical rankovi su uslovljeni regularnim Rankom u organizaciji. Za SWAT/Tactical Rank 1 član morati biti Rank 3 u organizaciji, SWAT/Tactical Rank 2 (Rank 5+), SWAT/Tactical Rank 3(Rank 6+).
 Izmena je uvedena zbog nepravilnog korišćenja specijalnih rankova.
-SWAT/Tactical rankovi se nisu skidali prilikom napuštanja MUP organizacija.
-SWAT/Tactical rankove će moći da imaju samo članovi LSPD, odnosno FBI, i niko van organizacije neće moći da menja ove rankove (ovo do sada nije bilo limitirano).
+Ubačeni su novi SWAT/Tactical skinovi, sada svaki rank ima svoj skin.
*Igrači u SWAT/Tactical opremi gube svu opremu nakon reloga. Možete koristiti "/gepek" ili u bazu po "/equip".
*Zbog zloupotrebe izmenjena je i unapređena komanda "/copsuspend". Može se koristiti samo u okviru organizacije (ne može FBI da suspenduje LSPD i obratno).
 Cop Suspend će trajati najmanje 15 minuta, tek nakon isteka tog period lider će moći da skine kaznu. Admini 4+ će moći da stavljaju duže kazne.
+Dodata zarada za organizacije LSPD/FBI $1000/$1500 za svako hapšenje, novac odlazi u sef i služiće za deljenje plata.
*Članovi MUP-a će videti imena međusobno.
+Dodata je komanda "/orgmute" kojom lider može ućutkati člana na određeno vreme. Članu će biti onemogućeno korišćenje komandi "/d", "/r" i "/f".
*Izmenjen je skin lidera Hitmena (Agent 47).
+Dodat je skill za Hitmene, za svako ubistvo se dobija po 1 poen, leveli se dobijaju kao i svim ostalim skillovima. Bonus za ubistva SkillLevel*500.
*Onemogućeno je korišćenje tempomata na Eventima.
-Rad na Legalnom/Ilegalnom farmeru je moguć isključivo sa mesta vozača u kombajnu. Zbog nekih pametnjakovića koju su ubacivali modove za više sedišta.
-Švercer droge je limitiran na vozača i suvozača.
+Uveden je DeathMatch Penal ($20k po metku) za sve koji se mešaju u Gang War između bandi (samo u okviru organizacija bandi).
+Uveden je DeathMatch Penal ($20k po metku) za pucanje na vozila u Safe Zoni.
+Uvedena je kazna za LTA ukoliko napustite server 15 sekundi nakon što primite štetu od igrača.
*Otkupna cena ribe je povećana 10 puta (napravljene su i alternativne komande "/pecaj", "/pustiribu", "/baciribu", "/bacisvuribu", "/prodajribu").
 Bonus prilikom prodaje 4% za svaki TraderPerk upgrade level. Na svakih 15-20min možete uhvatiti po 6 riba.
 Tezine riba su prebacene iz lbs u kg. Tezina ribe zavisi od vaseg skill levela. Da bi prodali ribu mora biti teska najmanje 10kg. Na skill levelu 4 za jedno pecanje mozete dobiti oko $5000, ili dosta više, zavisi od sreće.
*Zarada trafika je povecana gotovo tri puta. Od kad su uvedene komunalije trafike su prakticno vise trosile nego sto su zaradjivale, ukoliko ste online.
 Sada je stvar dosta drugačija, ali u svakom slučaju zarada je još uvek jako mala, ti biznisi su prvenstveno namenjeni novajlijama.
*Komanda "/platikaznu" je prilagođena za prikolice. Prikolicu morate zakačiti za vozilo pre kucanja komande.
 Prikolicu možete odvući iz Parking Servisa i bez plaćanja kazne, ali će vam vozilo biti prodato nakon 15 dana od dana zaplene.
+Dodat je Bonus Armor Level 2 i 3 za Mercedes G500.
-Cena vozila na statsu se nije osvežavala u skladu sa dodacima na vozilu. Uvek je stajala osnovna cena tog modela.
*Komanda /prison je spuštena na AdminLevel 3+. Admin 3 će moći da zatvara na maksimalno 15 minuta društveno korisnog rada, a Admin 4 na 30 minuta.
*Utrostručena je zarada (Novac/Materijali/Droga/Zlato) na GTA Biznisma.
-Ostajala je smanjena gravitacija ukoliko umrete u toku putovanja na Mars.
*Cena dekodera je povećana na $4.000.000.
*Admini koji su na skrivenoj dužnosti neće imati natpise na skinu.
+Dodata je komanda "/tsgroup" (Alias: "/tsgrupa", "/noobotovac"), ovom komandom ćete automatski dobijati pripadajuću grupu na TeamSpeak-u, ukoliko vam je ime u ispravnom formatu.
 Ovu komandu možete koristiti da dobijete jednu od sledećih grupa: NooBotovac, NooBotovka, Admin, Adminka i GameMaster. Ukoliko vam se rank u međuvremenu promeni kucanjem ove komande biće vam osvežena grupa.
 Potrudite se da sačuvate vaš identitet na USB ili ga sinhronizujte na vaš myTeamSpeak nalog. Na vaš nalog može biti povezan najviše jedan identitet i jedna grupa, sve ostalo će biti automatski skinuto.
*Unapređen je AntiCheat sistem.
*Sistem nanošenja štete je unapređen, uticaj laga na pucanje je sveden na minimum. Sve zavisi od računice servera, poverenje u klijenta je minimalno. Džabe vam Torrenti i hiljadu YouTube videa.
+Dodata je komanda za prekid prevoza novca "/canceltransport".
*Limitirana je količina zlata koju možete staviti u kuću, u zavisnosti od veličine enterijera (5kg, 10kg, 20kg, 40kg).
*Izmenjen je sistem registracije vozila, pre registracije morati uraditi tehnički pregled i morate osigurati vaše vozilo.
 Registracija košta $5000 i traje 15 dana, pre toga morate odraditi tehnički pregled koji košta $2500 i morate osigurati vozilo koje košta %1 od cene vozila (cena stare registracije).
 Cena registracije je malo jeftinija nego do sada jer traje duže. Na tehnički pregled neće ići helikopteri, avioni, brodovi i prikolice. Prikolice su oslobođene od osiguranja. Biciklima nisu potrebani tehnički, osiguranje i registracija.
 Da bi prošli tehnički vozilo mora biti neoštećeno i servisirano, u protivnom ćete platiti i pasti tehnički pregled.
+Dodata je komanda "/mehlist" kojom možete videti sve mehaničare na dužnosti i njihove brojeve telefona. Izlistavaju se samo nonAFK mehaničari koji nemaju vreme čekanja za popravku (skill limit).
*Smanjen je potreban skill za popravljanje na licu mesta, sa 100, na 50.
*Povećane su minimalne i maksimalne cene za "/repair" ($500-$5000, odnosno max $2500 za novajlije level 1-3). Cene servisa od $7000 do $17000.
*Pay 'n' Spray će popravljati samo limariju, ali ne i motor vozila ukoliko na dužnosti ima više od 3 mehaničara (OnDuty, nonAFK, slobodni za rad), u suprotnom će raditi kao i do sada.
-Popravljeni su bagovi prijavljeni na forumu.
*Onemogućeno davanje oružja osobi koja puca.
+Osvežen je eksterijer Nacionalne banke.
+Dodata je nova mapa enterijera Nacionalne banke.
+Dodata je nova mapa sobe za lečenje (nakon smrti).
+Dodata je nova mapa mehaničara, sa garažom za tehnički pregled i kancelarijom za osiguranje.
+Dodatno je 5 donatorskih enterijera za kuće (modifikovani enterijeri organizacija).
+Odrađen je ogroman projekat spajanja NooBot RolePlay i MapEditor servera. Maperima je omogućeno dinamičko ubacivanje mapa na glavni server.
 Maperi će u bilo kom momentu moći da učitaju bilo koju aktivnu mapu sa glavnog servera na MapEditor, da ih izmene i vrate na server. Isto tako mogu dodavati nove mape po potrebi, za bilo koju namenu.
+Sistem donacija je automatizovan i nudi niz novih mogućnosti.
 Sve donacije će se sada umesto preko foruma, slati preko Social Club-a.
 Na Social Clubu ćete moći da pratite status vaših donacije (na čekanju, odobreno, odbijeno).
 Nakon što se donacija odobri dobijate "neiskorišćene donatorske bodove", tek nakon njihove upotrebe dobijate donatorski rank.
 Bodove možete skupljati, prodavati ("/selldonationto" ili "/prodajdonaciju") ili trošiti. Pomoću komande "/donatemenu", u ovom meniju se nalazi sve sem organizacija, dodataka za organizacije i GTA V garaža za kuće.
 Kuće i biznisi će se automatski prodavati nakon neaktivnosti/isteka i biće dostupni u meniju. Biznise ćete moći da produžite pre isteka, neograničen broj puta.
 Isto tako možete produžavati doniranog moderatora ili kanal na TS-u. Možete imati više kanala na TS-u, pa zbog toga pre produžetka kanala morate ga imenovati u formatu "Ime_Prezime" (vaše ime sa servera), kako bi sistem znao koji tačno kanal želite da produžite.
+Automatizovan je sistem uzornih građana i od sledećeg meseca će početi automatsko proglašavanja/nagrađivanje pobednika. Ukoliko organizacija ima više lidera, nagradu će dobiti lider koji je duže u organizaciji.
+Dodate su table sa nazivima ulica, ulice će se iznajmljivati na određeno vreme putem licitacija na forumu.
*Povećana cena prelaska granice na $300, kamiondžije ne plaćaju prelazak granice.
*Povećana potrebna količina materijala potrebnih materijala na crnom tržištu za 30%.
*Povećana cena oružja i količina potrebnih materijala u AmmuNation-u za 30%.
*Povećana cena Armora u Ammunationu na $6500.
*Povećana cena svih stavki iz equipa za 30%. Smanjena količina TNT/Mina koja se dobija, sa 3 na 1.
*Povećana količina materijala koja se dobija prilikom švercovanja za 150% (umesto 20 materijala po paketu, dobijaće se 50).
*Povećana je cena promene imena na $3.500.000/$4.500.000
*Izmenjen handling za Ferrari, više se ne zanosi k'o pijana mlada.
+Ubačena je nova mapa LCN eksterijera
*Resetovani RP poeni.
*Tehnicki pregled će obavljati mehaničari ukoliko ih ima na dužnosti, ukoliko ih nema pregled ćete obavljati kao i do sada, sami.
+Dodat je rent na plazi u Los Santosu (Santa Maria Beach).

20.3.2020.
Dupliran porez na novac. Neoporezuje se 1M u fantasy stanovima, $250k u organizaciji i $2M u banci.
Cena osiguranja za vozila je povećana za 50%, sada je odnos cene i broja dana isti kao i pre poslednjeg update-a, plus registracija i tehnički.
Uvedeno plaćanje osiguranja na prikolice u iznosu od $200000, penal za neregistrovanje prikolice se plaća kao za vozilo od 10M.
Uvedeno plaćanje komunalija (potrošnja struje) u zavisnosti od količine oružja u sefu stana/kuće/organizacije.
Plaća se za svo oružje preko limita broj metaka / 5.
Limiti su sledeći:
Vikendica bez limita, nema dodatnih komunalija.
Kuća + stan, plaća se za sve preko 5000 metaka (zbirno).
U organizaciji možete imati 15000 materijala, odnosno ekvivalentan broj metaka. Na sve preko toga se plaćaju komunalije broj materijala / 15.
Ne plaćaju se dodatne komunalije za zlato/materijale/drogu u kući/stanu/vikendici.
Cilj ovih izmena je podsticanje konstantne proizvodnje, bez gomilanja.
ChangeLog Version 4.6.1 (31.8.2019)
*GTA 5 eventi će se pokretati na pun sat, umesto kao do sada, 15 minuta nakon punog sata.
*Bonus za mehaničare na dužnosti je povećan, skill*5 (Max $3000), prethodno je bilo skill*2 (Max $1000).
*Utrostručene su zarade na sledećim poslovima: Taxi, Pizza Boy, Kamiondžija, Dostavljač novca, Autobusdžija, Legalni Farmer, Ilegalni Farmer, Švercer Materijala, Švercer Droge, Čistač Ulica, Vatrogasac, Električar, Smećar.
*Utrostručena je količina zlata koja se dobija prilikom kopanja u rudniku (Rudar).
*Smanjen je procenat električnog udara prilikom popravljanja banderi (Električar).
*Kada ste AFK na plati, dobijate pola plate, to se nije promenilo, ali je iz tog dela izuzet novac koji dobijate direktno od igrača za obavljeni posao (mehaničar, telohranitelj...), taj deo plate ćete dobijati u punom iznosu.
*Povećana je osnovna plata igračima do levela 20, na početnim levelima to povećanje je 100%, pa se onda ubrzano smanjuje kako se leveli povećavaju. Preko levela 20, plata je ostala nepromenjena.
*Zbog velikih povećanja plata izmenjeni su donatoski bonusi na plate, po levelima idu 5%, 10%, 30%, 50%, 70% i 100%.
*Povećane su nagrade na GTA 5 eventima. Nove nagrade: $20000, $15000, $10000 i utešna $2500. Stare nagrade: $9000, $6000, $3000 i utešna $500.
*Povećana je nagrada za obaranje server rekorda na GTA 5 eventima, nova nagrada je $25000, stara je bila $10000.
+Dodat je novi GTA 5 event, Kill and Survive, radnja se odigrava u selu Montgomery, nakon početka na mapi će biti označena zona eventa.
 Cilj je da što duže ostanete u zoni i da ubijete što više ljudi koji se nalaze u zoni.
 Za svaki sekund koji provedete u zoni dobijate po 1 poen, za svako ubistvo po 100 poena.
 Za svaki sekund van zone gubite po 1 poen, a za svaki AFK sekund u zoni gubite 20 poena.
 Nagrade: 3000, 2000 i 1000 materijala, utešna nagrada 500 materijala. Da bi osvojili utešnu nagradu morate imati najmanje 200 bodova.
+Dodatno je 17 novih gang zona u 5 grupa, sve zone se nalaze u SF-u, i mogu ih zauzimati bande i mafije, ne postoji ograničenje kao na zonama u vašim bazama.
 Za zauzimanje zone potrebna su 4 člana organizacije, a vreme zauzimanja varira od 10, do 40 minuta, a zarade variraju od $400 do $1200 po satu.
*Vraćeni su 'bagerski' skinovi za koje ste toliko kukali, ali samo ID 1 i 2 (dedica i taliban), moći će da se kupuju u bincu, cena će im biti $500k i trajaće 12 sati, pa ko voli, nek' izvoli, kad je bagovanje bilo jeftino.
+Ubačen je CJ skin, takođe vremenski skin, ali za donatore.
*Izmenjen je collect, sada postoji šansa da dobijte novac ($5000-$7000), materijale (900-1200) ili zlato (300-400g).
+Dodato je novo vozilo DeLorean Time Machine, vozilo iz filma Back to the future. Maksimalna brzina 210km/h. Ima mogućnost lebdenja iznad vode. Nalazi se Future box kutiji koju ćete dobiti svi koju budu na End of Summer žurci.
ChangeLog Version 4.6.0 (5.3.2019)
Prolećno čišćenje i Biznis update

*Resetovani su zlato, novac, materijali, droga, oružje i vozila.
*Leveli su redukovani. Igrači koji su imali veći level 10, sada imaju level 10 + 10% starog levela.
*Svi igrači koji su bili veći level od 15, dobili su level lojalnosti na osnovu kog će imati određene pogodnosti. Trenutna pogotnosti igrača sa levelom lojalnosti je bonus na plati.
*Cena registracije vozila iznosi 1% cene vozila i važi 10 dana, svako veče u 22h se obračunava broj preostalih dana.
*Na registarskim tablicama se nalazi dan i mesec registracije.
*Za neregistrovano vozilo se plaća kazna na svakoj plati u iznosu od 0.05% vrednosti vozila * broj dana od poslednje registracije.
*Plata će dolaziti na svakih 60 minuta vaše igre, a ne na pun sat. Lotto će se kao i do sada pokretati na pun sat.
*Na sve transakcije koje se obavljaju preko banke plaćaće se provizija od 3% (transfer, prodaja imovine, materijala, zlata).
*Dnevni limit za podizanje novca sa banke je 1 milion (/withdraw /atmwithdraw).
*Ukoliko državi prodajete kuću/stan/biznis/vikendicu dobijaćete 90% cene imovine.
*Za čuvanje veće količine zlata u trezoru (zlato sa statsa) plaćaće se održavanje trezora.
 Cena održavanja trezora za količine do: 1. <1kg - bez nadoknade 2. <20kg - $500 3. <40kg - $1500 4. <100kg - $5000 5. >100kg - $10000.
+Nova organizacija The Escobar Cartel
+Novi enterijer i eksterijer Ruske mafije.
+GTA Biznisi, postoji 70 kancelarija koje možete kupiti ($1.000.000), sve kancelarije se nalaze u Beogradjanki.
 U biznisu možete kupovati solo i ekipne misije (potreban dodatak). Postoje dve solo i dve ekipne misije.
 Za solo misije odlazite svojim vozilom i potrebno je da odvezete prikolice do označenog skladišta, misiju možete završiti samo vi.
 U prvoj solo misiji dobijate novac, a drugoj random drogu, materijale ili zlato.
 Za grupne misija nagrade su znatno veće, s tim što nagradu dobija onaj ko dostavi tovar, tako da morati raditi u grupi, da čuvate tovar.
 Postoje i dodaci za biznis koji vam omogućavaju korišćenje helipeda i renta.
+Ubačene su prikolice, u njih staje duplo više oružja i materijala. Komande /trailer /selltrailer /parktrailer
*Vreme za /collect je promenjeno na 12h.
*Oružje u Ammunation-u je poskupelo. Da bi vlasnici AmmuNationa prodavali oružje, moraju dostaviti materijale (/bizmats).
+Dodat je House Upgrade za GTA Biznise.
ChangeLog Version 4.5.0 (23.1.2019)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+-*Change log nije pisan za update-e 4.3.6, 4.4.0 i 4.5.0, ovo su samo neke od najbitnijih izmena, detaljan change log za ove update-e nije napisan.


+Dodat je stan Newby Fantasy ($750.000), jeftinija i manja varijanta GTA Fantasy stana.
+Dodat je sistem privatnih garaža, trenutno možete kupiti garažu na nekoj od tri lokacije u Los Santosu.
+Unapređen je anticheat, sređena je detekcija svih vrsta nedozvoljenih modifikacija.
+Dodat je admin tim bonus, za admine na dužnosti u periodu od 02:00 do 14:00.
+Ubačen je novi eksterijer Yamaguchija.
+Izmenjen je eksterijer Glavne i Jefferson bolnice.
+Dodata su dva nova vozila Lamborghini Reventon i Ferrari J50
+Dodate su dve nove kutije Bull's Luck i Beast Luck
+Dodati su sBiznisi za ENP i Privatne garaže.
+Ubačen je novi enterijer i eksterijer Yakuze.
*Premapa je kuća ID 500.
*Izmenjen je sistem rada zatvora, za većinu kazni se dobija vremenski zatvor, a društveno korisni rad dodeljuju admini po potrebi.

ChangeLog Version 4.3.5 (4.5.2018)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Lansirni centar misije Mars X
+Mars
+Nova ograda PD baze
+Novi HUD, klikom na Y dobijate strelicu kojom možete koristiti opcije na HUD-u (/engine /kilometraza /collect /web /v lock...), Y meni je postojao i ranije, ali je jako mali broj ljudi znao za tu opciju..
*Izbačena je animacija HeadShot-a u PaintBall Areni, umire se trenutno.
*Razlog ubistva prilikom ratovanja u zonama se automatski upisuje.
+Dodati su novi objekti rakete, spejs šatla, nekoliko ograda, kišobran...
*Popravljeni je objekati suncobrana i tepiha.
+Dodati skinovi astronauta i vojnika (19 i 149).
+Plaćaćete dodatne komunalije od $300 uz svaku platu ukoliko ne budete bacali smeće ispred kuće. Na plati ne smete imati više od 2 vreće smeća. Dodatne komunalije se ne obračunavaju kada ste AFK.
*Zdravstvene knjižice možete kupovati neograničeno, dobijate 50 osiguranja za $25.000, novac se skida sa banke.
+Dodata je mogućnost doniranja GTA V garaže za privatne kuće. Kuća ne mora biti donatorska, ali mora imati objekat garaže (garažna vrata). Garažu možete koristiti samo za privatna vozila čiji ste vlasnik.
+Dodata su četiri vozila u dealership.
 Sultan RS, 20% veće ubrzanje u odnosu na osnovni model i maksimalna brzina od 200km/h (Osnovni model 169km/h). Cena $800.000.
 Yugo GTI, 10% veće ubrzanje u odnosu na osnovni model i maksimalna brzina od 180km/h (Osnovni model 164km/h). Cena $400.000.
 BMW 750iL Alpina - 30% veće ubrzanje u odnosu na osnovni model i maksimalna brzina od 200km/h (Osnovni model 166km/h). Cena $1.750.000.
 Golf 2 GTI - 35% veće ubrzanje u odnosu na osnovni model i maksimalna brzina od 180km/h (Osnovni model 192m/h). Cena $920.000.
*Brzina BMW-a M3 E92 je povećana sa 186km/h na 195km/h.
*Brzina Porsche Carrere je povećana sa 184km/h na 200km/h.
+Uvedeni su servisi za privatna vozila, servis morate odraditi na svakih 500km ukoliko ne želite da izgubite peformanse vozila.
 Nakon što pređete 500km bez servisa ubrzanje i maksimalna brzina će vam opasti za 10% i povećavaće se srazmerno kako budete prelazili kilometre.
 Primer: 0-500km nema gubitka. Na 500km gubitak je 10%. Na 750km gubitak je 15%. Na 1000km gubitak je 20%... Ukoliko ne uraditi servis nakon 2500km, nećete moći da pokrenete motor vozila.
 Servis rade mehaničari i to isključivo u mehaničarskoj radnji (nezavisno od skilla). Komande: /servis i /prihvati servis. Cena: $5000-$7000, mehaničar dobija 50% cene servisa.
 Komandom /kilometraza možete videti za koliko kilometara je potrebno uraditi servis. Ukoliku su kilometri u minusu, to znači da ste servis trebali da uradite pre toliko kilometara.
*Cena goriva je duplirana, ali je potrošnja goriva u proseku smanjena za 50%. Ekonomski nema razlike, ali ćete ređe odlaziti na pumpu.
*Izmenjen je način trošenja goriva u vozilu, potrošnja zavisi od brzine kretanja vozila. Na leru i na manjim brzinama potrošnja će biti manja od trenutne, dok će na većim brzinama biti veća od trenutne.
 Motori troše 30% manje goriva u odnosu na ostala vozila. Gorivo se troši dokle god je upaljeno vozilo, bez obzira da li ima nekog u njemu.
*Unapređen je sistem ulaza/izlaza.
ChangeLog Version 4.3.0 (6.4.2018)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


*Stari salon nameštaja je izmenjen i proširen.
+Dodato je oko 500 komada nameštaja koje je moguće zameniti u GTA Fantasy stanovima.
+Pored novog nameštaja moguće je farbati zidove u boju po želji uz određenu teksturu kreča (/customwalls), kod za boje (RRGGBB) je isti kao kad menjate nnaziv kuće, s tim što izostavljate vitličaste zagrade.
+Dodata su dva nova dodatka za GTA Fantasy stanove, prvi dodatak otvara novi deo stan sa dve kancelarije, cena upgrade-a je $3.000.000 i on vam povećava platu za 10% + $500.
 Drugi dodatak je sef, cena dodatka je $1.000.000, ali pre toga morate dodati kancelarije, ovaj dodatak vam omogućava stavljanje novca u stan (/stavi novac /uzmi novac), do $1.000.000, ovaj novac se ne oporezuje na plati.
*Sva prodata imovina je prebačena na jednu stranicu (biznisi, kuće, vozila...).
+Ubačena je nova komanda za Platinum+ donatore, /phoneblock kojom je moguće blokirati dolazne poruke/pozive.
*Novac za zdravstenu knjižicu se skida sa računa u banci.
*La Vice Mafija je promenila ime u Zemunski Klan
+Dodat je novi enterijer za Al Kaidu.
-Bilo je moguće vući igrača dok ste vezani i dok vas neko drugi vuče.
-Bilo je moguće zauzimate neke La Vice, LCN i YMG zone iz tunela.
*Zauzimanje zona je moguće od 8h do 1h.
*Da bi svima obezbedili fer igru, zbog zloupotrebe, animacije će od sad biti kontrolisane preko NooBot Launchera, neće biti moguće korišćenje "custom" animacija.
+Dodata je komanda /svetlo za stanove.
+Dodata je komanda za Platinum+ donatore, /blockplayer (/unblockplayer) kojom je moguće blokirati SMS i pozive određenog igrača.

ChangeLog Version 4.2.0 (8.2.2018)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Ubačena je elektronska naplata putarine, ENP uređaje kupujete u 24/7, a dopunjavate ih na trafici, /enpstanje za proveru stanja.
+Napravljen je novi enterijer opštine.
+Napravljen je novi enterijer AmmuNation-a po uzoru na GTA V.
+Napravljen je nov sistem treniranja skilla u streljani, imate 5 gadjanja, boduju se brzina i preciznost.
*Vreme cekanja izmedju svih treninga je isto, 15 minuta.
*Enterijer AmmuNation-a je zamenjen svuda, i u svakom je moguće trenirati skill.
+Napravljena je PaintBall Arena 3.
*Oruzje u PaintBall Areni je pojeftinjeno oko 4 puta.
*Radi lakse kupovine oruzja u PaintBall Areni mozete koristiti komandu /gun [ID iz dijaloga za kupovinu].
-Rešen je problem paljenja PaintBall statistike za igrače koji nisu u PaintBall Areni.
+Dodata je komanda /exitdelay kojom možete povećati ili smanjiti broj sekundi koji je potreban da bi ponovo koristili ulaz/izlaz iz kog se izasli.
 Ukoliko ste imali problem da vas vraća u enterijer nakon što izađete, ova komanda će vam biti od koristi.
*Brzina spawnovanja nakon logina je ubrzana za 50%.
-Rešen je problem sa žbunjem kod Yakuze.
-Bilo je moguće pokrenuti /wank dva puta uzastopno, nakon toga nije bilo moguće zaustaviti.
*Popravljena GPS strelica na Yugu.
-Hotdog/Sladoled je bilo moguće koristiti dok ste ranjeni.
*Novac za kupovinu droge/materijala/zlata od drugih igraca se skida sa banke, a ne iz džepa.
-Vučenog igrača je mogao da uhapsi policajac koji ga ne vuče i tu je nastajao problem jer se komanda /vuci nije prekidala.
*Na tabeli za GTA V evente su se pojavljivali igrači koji nisu ostvarili nikakav skor, ukoliko su se nalazili na ID-u 0.
*Padobran za Parachute event nećete dobijati ukoliko ste prilikom početka eventa AFK duže od 60 sekundi.
*Zbog zloupotrebe onemogućeno je menjanje modela oružja, svi igrači će koristiti osnovne GTA SinglePlayer modele oružja.
+La Vice mafija je prerađena (enterijer, eksterijer, equip, vozila) i prebačena u privatne organizacije.
+Ubačen je ugao za sve ulaze/izlaze (kuće, biznisi, zgrade, stanovi, vikendice). Vrata će uvek biti iza vas kad uđete u enterijer.
*Smanjena je potrebna količina materijala za pravljenje nekih oružja na crnom tržištu.
ChangeLog Version 4.1.5 (27.12.2017)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


*Uradjena je optimizacija eksterijera, mnogi objekti su obrisani, a ostalim objektima je smanjena distanca ucitavanja.
 Mape koje su obuhvacenje optimizacijom (Glavni burg, Jagerstier, Nacionalna Banka, Blue Mall, sve trafike i fastfood-ovi, itd.).
-Uklonjene su sve stare kamere za brzinu i postavljene su dve nove u blizini stare PD stanice. Prekoracenje brzine ce se meriti samo na te dve lokacije (za sad).
+Dodata je nova mapa glavne pumpe i pumpe kod aerodroma.
*Odrađene su nove mape za garaže kod nacionalne banke i glavnom ammunation-a.
*Pumpe vise ne eksplodiraju kada uradite ili pucate u njih.
-Uklonjeni su ležeći policajci (jeeeeeeeej).
+Dodato je 20-ak novih objekata (maske, slemovi, torbe), neće biti dostupni u bincu.
+Komande za upravljanje dodacima (kape, maske, naocare itd.), komande nije moguće koristiti za slotove 5 i 6.
 Komanda /attachtoy [SlotID] - Služi za aktiviranje nekog od kupljenih ili doniranih objekata.
 Komanda /removetoy [SlotID] - Služi za privremeno uklanjanje određenog objekta. Isko kao i /skinidodatke, samo što uklanja određeni objekat, a ne sve.
 Komanda /destroytoy [SlotID] - Služi za uništavanje određenog objekta, možete ga vratiti sa /settoy.
 Komanda /mytoys - Komanda kojom možete videti sve dostupne objekte.
 Komanda /settoy [SlotID] [BoneID] [ModelID] - Komanda kojom aktivirate objekte.
 Komanda /edittoy [SlotID] - Služi za podešavanje objekta na određenom slotu (pozicija, veličina i rotacija).
 Komanda /editbone [SlotID] [BoneID] - Služi za premeštanje objekta na drugu kost. Komandu nije moguće koristiti za slotove 1, 5 i 6.
 Zloupotreba komandi će se kažnjavati.
+Uveden je limit na broj pozivnica za organizacije (/invite), na svakih 24h dobijate po 4 pozivnice. Po potrebi će biti povećan broj pozivnica, ukoliko je organizacija tek aktivirana.
+Dodate su zone u opstinskom parku i na stepenicama nacionalne banke, ukoliko udjete sa vozilom u te zone respawnovaće se.
*Smanjena je tolerancija za spam komandi.
*Reklame za mehaničare, taksiste i vozače autobusa su limitirane na jednu reklamu po igraču, na svakih 10 minuta.
+Dodata je komanda za aktivirane SinglePlayer Blur efekta (zamućenje ekrana kada vozite brzo). Komanda za aktiviranje je /blur 0/1, komanda za podešavanje jačine blura je /blurlevel 0-100.
+Uključeni su SinglePlayer objekti trave, žbunja, niskog drveća itd. Ovi objekti nisu sinhronizovani, to znači da neće svakom igraču biti žbun na istom mestu.
*Smanjen jail za LTA/Cuff i jail za neupisivanje razloga ubistva je smanjen na Level*30sek (max 15min).

ChangeLog Version 4.1.0 (25.11.2017)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Ubačene su vikendice, postoje 3 različita enterijera (Winter, Summer i Autumn), nalaze se u San Fierru.
 Da bi kupili vikendicu morate imate kuću i stan. Za vikendicu se ne plaćaju dodatne komunalije, ali ćete plaćati porez od $5.000 ukoliko posedujete vikendicu, a prodali ste kuću ili stan.
 Vikendice poseduju u sef u koji je moguće staviti dva oružja sa po 5000 metaka, 5000g droge i 10000 materijala.
 Komande za vikendice /buycottage (za kupovinu vikendice od države), /sellcottage (za prodaju vikendice državi), /open (za otključavanje/zaključavanje), /stavi, /uzmi i /checksafe (za korišćenje sefa),
 /knock (za kucanje na vrata), /home3 (za lociranje vikendice, često dobiju noge pa promene lokaciju), /cottagename (komanda kojom menjate naziv vikendice), sve komande imate na /help.
 Ukoliko želite da prodate vikendicu drugom igraču to možete uraditi jedino u internet kafeu, ne postoj posebna komanda. Pre prodaje potrebno je potvrditi identitet (/nalog).
 Vikendice su dodate na mapu i social club.
*Stanovi su podeljeni u 3 grupe, GTA Fantasy, GTA V i svi ostali.
 Broj slotova za oružje / Količina municije po slotu / Materijali / Droga
 GTA Fantasy - 4 / 20000 / 50000 / 20000
 GTA V - 4 / 20000 / 50000 / 10000
 Ostali stanovi - 2 / 5000 / 5000 / 2500
+GunSafe upgrade za GTA Fantasy stanove povećava količinu materijala na 150000 i količinu municije po slotu na 60000, /gtaupgrade 1 ($500.000).
*Kuće su podeljene u 4 grupe, apartmani, male kuće, srednje kuće i velike kuće. Donatorske kuće spadaju u grupu velikih kuća bez obzira na opis koji stoji ispred kuće.
 Broj slotova za oružje / Količina municije po slotu / Materijali / Droga
 Apartmani - 2 / 2500 / 5000 / 1000
 Male kuće - 3 / 5000 / 10000 / 5000
 Srednje kuće - 3 / 10000 / 20000 / 10000
 Velike kuće - 6 / 25000 / 40000 / 15000
*Vreme čekanja između dve vožnje kod taksiste je smanjeno za 20 sekundi.
*Vreme čekanja između dve intervencije kod vatrogasaca je smanjeno za 25 sekundi.
*Cena zlata u banci je podignuta na $16.
*Slike imovine na mapi i na social club-u su optimizovane radi brže učitavanja stranica.
+Kada vam policajac oduzme vozačku dozvolu, nećete moći da polažete za novu, zabrana će trajati 1 sat, a nakon isteka zabrane moći ćete da podignete vašu dozvolu u policijskoj stanici (/podignivozacku bez novčane naknade).
 Prilikom oduzimanja dozvole policajac vam može naplatiti tiket.
+Napravljen je novi enterijer za policiju.
+Ubačena je mapa novog spawna, uz spawn je dodato i ostrvo na kome se nalazi 25 kuća.
+Na spawnu je dodata nova banka (Poslovna banka), nju je moguće pljačkati, pljačka je jednostavnija i brža u odnosu na Nacionalnu banku i umesto novca dobijate zlato (100-200g).
+Za pljačku Poslovne banke potrebno vam je oružje, njime treba da naciljate čuvara na ulazu, od njega ćete dobiti karticu kojom otvarate dve kapije.
 Nakon što ste prošli kroz te dve kapije, nalazite se u prostoriji gde je sef, treba da priđete do sefa i kucate /robbank, šansa su 50% da ćete obiti sef, zato je najbolje da u pljačke idete sa nekim.
 Od trenutka otimanja kartice imate 180 sekundi za obavite pljačku, obijanje sefa traje 95 sekundi, nakon isteka tih 180 sekundi ukoliko ostanete u sefu poginućete, jer se tada ispuštaju toksične materije za zaštitu novca.
+Dodata je komanda /biztransfer kojom novac iz biznisa možete prebaciti na vaš bankovni račun. Komanda je dostupna samo u poslovnoj banci.
*Alkatraz je premešten, rotiran je za 90 stepeni i most do njega je skraćen, ovime smo dobili kompaktniju mapu, solidnog izgleda, nije više duguljasta.
*Komanda /transfer više nije u dijalogu, kuca se kao i sve ostale komande /transfer [PlayerID/DeoImena] [Iznos]
-U GTA Fantasy stanovima se nije resetovao enterijer nakon prodaje.
-Popravljen bug sa vozilima organizacija koje imaju garažu, vozila su odlazila u pogrešan virtuelni svet nakon što ih admin respawn-uje.
+Dodat je novčani bonus koji možete pokupiti na svakih 6 sati, vreme počinje da teče kada ga pokupite, ne morate biti na serveru da bi vreme teklo.
 Bonus kupite komandom /collect ($5000 - $7000). U donjem levom uglu stoji tajmer za bonus, možete ga sakriti komandom /hidebonustd ukoliko vam smeta.

ChangeLog Version 4.0.0 (21.10.2017)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Dodat je Yugooooooooo (ID: 565), ima 3 paintjob-a i 10 dodataka za budženje. Cena: $150.000.
+Dodata su 3 nova stana prilagođena budžetu novajlija. Cena: $35.000 - $45.000.
+Dodat je skin dostavljača pizze (ID: 78).
+Dodat je posao dostavljača pizze.
 U kuhinji picerije na checkpointu dugmetom Space/Shift uzimate uzimate pizzu, cena pizze je $50 po komadu.
 Od vašeg skill levela zavisi koliko pizza ćete moći da uzmete, 5 + 5*skill level, MAX 25 (Pizze ostaju nakon reloga).
 Od skilla takođe zavisi visina bakšiša $0-$20 + $50*skill level.
 Opremu takođe uzimate u piceriji komandom /oprema, ne morate je uzimati ukoliko imate skin dostavljača pizze.
 Na dužnost odlazite komandom /jobduty, pauza između dve dostave je 10 sekundi.
 Pozive od igrača možete prihvatiti u bilo kom trenutku komandom /accept pizza, pizzu drugim igračima dajete komandom /givepizza, a oni je jedu komandom /eatpizza (pizza koju dobijete od dostavljača ne ostaje nakon reloga).
 Nakon što stignete do igrača server će vam automatski dati novi zadatak.
 Ukoliko sednete u vozilo za dostavu, a na dužnosti ste i imate pizze, server će vam automatski dati zadatak.
 Posao možete raditi i sa privatnim skuterom za dostavu pizzze (nema nikakvih bonusa).
 Dodata su i 3 modifikovana Yugića za dostavu.
+Dodat je Audi RS8, u odnosu na R8 razlikuje se po maksimalnoj brzini od 255km/h i zadnjem spojleru.
+Dodate su donatorske kutije, postoji 5 različitih kutija, nasumičnim izborom dobijate jedan od poklona koji se nalaze u kutiji.
 Newby Luck (1€) - $100.000 | 10.000 materijala | 1xLevelUp | $200.000 | 1.000g droge | 2xLevelUp | $50.000 + 1 kutija | $500.000
 Lucky Strike (2€) - $150.000 | 1xLevelUp | 10.000 materijala | 1.000g droge | 25.000 materijala | $50.000 + 1 kutija | 3.000g droge | $700.000 | Slot za vozilo
 Newby Racer (3€) - $200.000 | 2xLevelUp | 20.000 materijala | 4xLevelUp | 1xLevelUp + 1 kutija | 50.000 materijala | Slot za vozilo | SuperGT | AudiR8
 Smugglers Haven (3€) - 2xLevelUp | 30.000 materijala | 2.500g droge | 4xLevelUp | 1xLevelUp + 1 kutija | $1.000.000 | Slot za vozilo | SuperGT | Romero
 Lucky Racer (5€) - $500.000 | 3xLevelUp | 3.000g droge | Slot za vozilo | 100k materijala | $100.000 + 1 kutija | Turismo | Audi R8 | Audi RS8
+Kutije otvarate komandom /openbox, sa kutijama je moguće trgovati, komande su /sellbox i /accept box. Komandom /boxinfo možete proveriti šta se u kojoj kutiji nalazi (lista iznad).
*Komunalije za stan su smanjenje na $70 * level stana.
*Komunalije su izmenjene, ukoliko igrač level 15+ poseduje kuću ili stan manjeg levela od 15, plaćaće komunalije kao da je kuća level 15, dok će niži leveli plaćati regularnu cenu komunalija level*$100/$70.
 Ovo je izmenjeno zbog stipsara koje kupuju kuće i stanove koji su namenjeni novajlijama.
-Korišćenje komande /enter je onemogućeno ukoliko ste neposredno pre toga ranjeni.
*Izmenjena je komanda /giveup, ukoliko nema policajaca na dužnosti komandu možete koristiti jedino u istražnom zatvoru i bićete automatski uhapšeni sa kaznom zatvora od 5 minuta, novčanom kaznom od $7.500 uz mogućnost plaćanja kaucije po ceni od $25.000.
 Ukoliko ima policajaca na dužnosti komanda funkcioniše isto kao i ranije, možete se predati bilo gde i automatski jail ne radi.
+Dodata su dva nova enterijera zgrada, za GTA Fantasy i Newby stanove.
+Dodata je novi ulaz, nalazi se preko puta prodavnice odeće kod glavne banke (stari ulaz sa te lokacije je preseljen preko puta).
+Dodat je novi izmenljivi stan 'GTA Fantasy', ovo su ekskluzivni stanovi, njihov broj je ograničen i prodavaće se putem aukcija.
 Za sada u stanu od nameštaja možete menjati garnituru u dnevnoj sobi (4 vrste, 34 boje) i kuhinju (3 vrste, 17 boja).
 Možete promeniti boje zidova (12 boja), boje plafona (6 boja), pločice (6 vrsta podnih i 6 vrsta zidnih) i parket (16 vrsta).
 U narednim update-ima ćemo dodavati nove objekte i boje, nove prostoje i funkcije stana.
+Dodat je salon nameštaja u kome možete opremati vaš 'GTA Fantasy' stan ukoliko ga imate, ukoliko ga nemate, možete samo da gledate.
+Dodati su Gang Spray Tagovi, trenutno postoji 16 lokacija na kojima sprejem možete nacrtati logo vaše bande.
+Dodat je servis za brodove (/v color /v sell /popravi /kupiradio) na mestu starog dealershipa za brodove.

ChangeLog Version 3.9.1 (25.7.2017)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Dodat je novi posao, taksista, odlazite na dužnost komandom /fare, server će vam dati zadatak ukoliko vas niko od igrača ne pozove za 30 sekundi nakon što odete na dužnost ili nakon što obavite vaš zadatak.
 Posao je legalan, možete ga uzeti u opštini ili u taksi bazi.
 Za sad postoji 30ak lokacija na koje idete po putnike i 40ak lokacija na koje ih vozite.
 Zarada zavisi od distance na koju vozite putnike i od vašeg skilla, sa svakim skill levelom dobijate veći bakšiš ($50*skill level). Za svaku vožnju dobijate po 1 skill.
+Dodate su WarZone za sve bande i mafije, bande imaju po 7 zona, a mafije po 5.
 Za zauzimanje zona potreban je određen broj članova i određeno vreme.
 Zone su podeljene u 4 grupe, glavna zona bandi (6 članova, 30 minuta), sporedne zone bandi (4 člana, 10 minuta), glavna zona mafija (8 članova, 30 minuta) i sporedne zone mafija (5 članova, 10 minuta).
 Zauzimanje zone se započinje komandom /warzone, da bi zauzeli zonu potrebno je da ostanete u njoj dok vreme ne istekne. Ukoliko napustite zonu (poginete, odete) vreme će teći u suprotnom smeru i nakon što se vreme vrati na početnu vrednost (10/30min) zona će biti vraćena vlasnicima.
 Vaše prisustvo se neće računati ukoliko ste ranjeni ili AFK.
 Komandom /zoneinfo možete videti zone koje su u vlasništvu vaše organizacije.
 Zauzimanjem zona možete zaraditi novac, ali samo ukoliko su sve zone vaše baze u vašem vlasništvu. Za svaku zauzetu zonu organizacija dobija $200 po satu, odnosno $600 dolara za glavne zone, novac odlazi u sef organizacije i lider ga može proslediti članovima komandom /orgpayday.
 NAPOMENA: To što je zona pod vašim vlasništvom ne znači da možete pucati na koga stignete, ukoliko rat nije u toku! Zabranjeno je ulaženje u zone u kojima se vodi rat ukoliko niste učesnik, za ovo se neće kažnjavati, ali nemate nikakvo pravo žalbe ukoliko vas neko ubije.
*Od sada i za lidere važi pravilo da iz sefa mogu uzeti novca samo onoliko koliko su stavili.
*Anticheat je izmenjen i popravljen je propust sa weapon hackom.
-Popravljeni bagovi prijavljeni na forumu, ispravljene greške u pisanju.
*Moderna policijska vozila (model: 597), sada imaju 1500hp-a.
*Onemogućeno je korišćenje komande "/gepek uzmipancir" u toku pucanja.
*Izmenjeni su amortizeri na Mercedesu G500, stavljeni su novi, sportski, zmaj pravio, mora valjati, više se neće ljuljati.
*Izmenjeni su amortizeri na M3 GTR, sada točkovi neće proletati kroz haubu na svakoj rupi, osim ako nemate one ružne zlatne felne. Poboljšana je pokretljivost vozila.
-Izbačen je Euros.
+Dodato je novo vozilo, Audi R8, vozilo sa najvećim ubrzanjem i maksimalnom brzinom od 229km/h. Vozilo možete farbati u klasične boje, a pored toga postoje i 4 PaintJob-a.
*Maksimalno vreme na koje vas PD može zatvoriti je smanjeno na 5min, dok je za FBI 10min. Maksimalna novčana kazna za PD je $10.000, a za FBI $20.000.
 Ukoliko vam PD omogući plaćanje kaucija ono će zavisiti od vremenske kazne, minut * $5000-$15000.
 Novac za plaćanje zatvorske kazne i kaucije će se skidati sa računa u banci, kako bi vam ostao novac za rent.
*Sve donatorske kuće u Jeffersonu su premapane.
+Dodate su nove donatorske kuće u Jeffersonu.
+Dodata je komanda /service (koristi ste u servisima automobila, na starim lokacijama) i 3 modifikacije koje moguće primeniti samo na Mercedesu G500. Hidraulika, neprobojne gume i bonus armor.
+Dodate su warzone na mapu (www.NooBot.info/Mapa), optimizovano je učitavanje mape i rešeni problemi prilikom učitavanja.
+Dodate su ATM mašine u Dillimore selu, kod Jefferson bolnice i kod Alkatraza.
*Slotovi za oružja u vozilima su povećani na 1500.
*U gepek vozila je moguće staviti iii podići određenu količinu municije (do sada je mogla da se stavi ili uzme cela puška).
*Korišćenje TNT-a je ograničeno na 1 TNT po organizaciji na svakih 30minuta.
*Ubačen je spawn protection od 60 sekundi, nakon što napustite bolnicu. Protekcije prestaju ukoliko uzmete oružje ili nekog napadnete.
*Kazna za TeamKill je povećana na $7537.
+Moguće je kupiti privatni taksi i njime raditi posao taksiste, bonus na kraju ture 75-100 dolara.
+Dodata su 2 freemode eventa, Pro Runner i Pro Swimmer.
*TS server će kikovati AFK korisnike u periodu od 12:00 do 23:59 ukoliko su AFK duže od 30 minuta i na TS-u ima više od 50 korisnika.
*Nakon napuštanja organizacije ukoliko imate novac u sefu biće vam automatski prebačen u banku.
*Komande /v color, /v paintjob i /v sell više nije moguće koristiti na lokacijama starih dealership-ova, komande je moguće koristiti na lokacijama gde se servisiraju vozila.
ChangeLog Version 3.9.0 (12.4.2017)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Dodat je novi posao, vatrogasac, možete se zaposliti u opštini ili u bazi vatrogasaca.
 /fduty - Komanda kojom odlazite na dužnost, čekanje na zadatak je izmađu 70 i 90 sekundi, za svaki skill level čekanje se smanjuje za 10 sekundi.
 Kada dobijete zadatak imate određeno vreme da ugasite požar kako bi dobili novac, vreme zavisi od vaše udaljenosti od požara.
 Vatru možete gasiti iz vatrogasnog vozila ili protiv požarnim aparatom, kada odete na dužnost dobijate protivpožarni aparat, koji možete dopunjavati u vašem vatrogasnom vozilu komandom /ppa.
 Dodato je 75 lokacija na kojima može izbiti požar, na lokacijama može biti od 3 do 6 plamenova, za svaki plamen je potrebno po 5 sekundi da se ugasi.
*Izmenjena je komanda /myskin, sada možete kupovati koliko želite skinova i oni ostaju vaši zauvek. Komandom /myskin možete videti listu vaših skinova sa njihovim imenima.
 Cene skinova su povećane, prodavnice odeće dobijaju po $5000 za svaki kupljeni skin.
+Dodati su novi skinovi.
 Muški skinovi: Niko Belić, Don Vito Corleone (dve verzije), Hitman Agent 47, Terminator i Will Smith.
 Ženski skinovi: Neka plavuša (63), Trishka Novak (64), vraćen je stari GTA skin ID 93, modovani skin sa ID-a 93 je prebačen na ID 87.
 Optimizovane su teksture na pojedinim prethodno dodatim skinovima.
+Dodata su dva nova vozila:
 Mercedes-Benz G 500 (ID: 400), ima 1500hp-a, u rezervoar staje 100 litara goriva, ima pogon na sva četiri točka, težak je 5 tona, ima jedno od najjačih ubrzanja i maksimalnu brzinu od 201km/h.
 Dodata nova verzija Hummer-a (Patriota), vojni patriot je zamenjen civilnim i moguće ga je farbati.
+Dodato je 156 novih objekata i oko 200 tekstura za zidove/podove/plafone, imaćete prilike da ih vidite u narednih update-ima.
*Izmenjeni su svi prethodno dodati objekti (ukupno: 682 (186 + 340 + 156)), dodatno su optimizovane teksture i promenjeno je dnevno i noćno osvetljenje na objektima.
+Dodat je novi enterijer prodavnice vozila, nalazite se kod Internet kafea.
*Izbačeni su svi Dealershipovi i sve je prebačeno u jedan koji se nalaze pored Internet kafea, na glavnom pultu komandom /dealership otvarate dijalog sa 8 kataloga vozila.
-Iznačena su sva rent vozila i promenjen je način rentanja vozila.
 Postoje 3 grupe rent vozila, u prvu grupu spadaju motori i automobili (normalna + sporski automobili), u drugu grupu spadaju avioni i helikopteri, i u trećoj grupi su brodovi.
 Dodata su dva sBiznisa za rent, prvi biznis dobija 20% novca od rentanja sportskih automobila, a drugi biznis dobija 20% od rentanja aviona, helikoptera i brodova.
 Stari biznisi rent-a-car i rent-a-bike dobijaju 100% od cene renta vozila ukoliko je ona niža od $250, odnosno $250 ukoliko je cena viša od $250, vlasnici ovih biznisa više nemaju uticaj na cenu renta.
 Dodati su nove oznake za rent mesta, kada pridjete do pickup-a otvoriće vam se dijalog, ukoliko ga zatvorite možete ga otvoriti komandom /rent.
 Komandom /rentlock možete zaključati vaše rent vozilo. Rent vozila će od sad biti u belo-crnoj kombinaciji boja.
 Vaše rent vozilo može voziti bilo ko, tako je potrebo da ga zaključavate i čuvate.
+Dodat je novi biznis koji dobija novac od kupovine lotto tiketa.
+Izmenjen je način pregledanja i dodeljivanja hitova u hitmenu, komandom /contracts se otvara lista hitova sa imenima, iznovima i informacijom o AFK statusu igrača.
 Hitovi se dodeljuju iz dijaloga ili komandom /givehit. Ubačena je i komanda /cleartask za čišćenje zadatka hitmenima.
*Na /screen će se gasiti i textdraw za gašenje animacije, takođe taj TD možete ugasiti komandom /hideanimtd, da bi mogli da napravite lepše screenshotove.
+NooBot Launcher v1.4 - NooBot fajlovi će se od sada nalazite u NBRP_Files folderu koji se nalazi u GTA folderu.
 Dodati su singleplayer fajlovi koji nam omogućavaju modifikovanje i dodavanje novih stvari u igricu.
 Zbog većeg broja fajlova i lakšeg update-a istih napravljen je sistem kojim NooBot Launcher proverava i vrši update pojedinačih fajlova, a ne kao do sada (grpuni update).
 Veći fajlovi su kompresovani u .zip fajlove radi bržeg download-a (sve ukupno oko 190MB), svi fajlovi se na vašem računaru kada se raspakuju zauzimaju oko 492MB.
*Smanjena je šteta koju prima Romero (442) za 40%.
*Za BMW 750il je isključena ljuljajuća šasija, neće više žvakati kao stara kanta.
*Promenje su animacije za Porsche 911, da ne ulazi preko krova, jer naše vozilo ima krov.
*Podešavanja za Mercedes-Benz G500 su kompletno izmenjena, nije ništa ni nalik landstalkeru koji je bio na tom ID-u.
*Izbačene su sigleplayer zone za garaže u wester town-u i yakuzi.
*Izmenjeno je osvetljenje objekta bolnice Sv. Stefan.
+Dodata je nova zgrada sa GTA V stanovima (kod internet kafea).
*SA-MP saobraćajne znakove (Stop, Speed Limit...) je od sada moguće rušiti, nisu više "kameni znakovi".
*Ugašena je SinglePlayer skripta za automate sa sokovima, da se ne bi kosila sa našim sistemom.
 Promenjen je zvuk u našoj skripti, da se poklapa sa singlepalyer skriptom, sok će od sad vraćati 20hp-a i vreme čekanja je smanjeno na 2.5 sekundi.
*Izmenjena je mapa na radaru.
*Izmenjen je nišan za snajper.
*Isključen je collision na GTX spojlerima.
*Ukoliko vas dva ili više igrača zovu na mobilni u isto vreme samo će prvi uspeti da uspostavi vezu, ostalim igračiam će se vratiti poruka da ste zauzeti.
ChangeLog Version 3.8.4 (24.2.2017)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Napravljen je novi event sistem za trke, imali ste prilike da vidite neke evente koji funkcionišu po tom principu.
 Event admini trenutno imaju 17 evenata na raspolaganju, evente je moguće dodavati dinamički, bez restartovanja servera, tako da će se uvek dodavati novi.
+Admini imaju mogućnost praćenja neodgovorenih pitanja, kako bi svako dobio odgovor. Slanje pitanja za level 15+ se naplaćuje $250.
*Povećana je količina novca koju dobijate prilikom pljačkanja bilo kog objekta (banka, trafika, alhambra, burger, donut, bar, cluckin, teretana, pizza).
*Razlog wanted levela vam se neće menjati ukoliko počinite neki manji zločin, nakon što ste izvršili zločin koji se više rangira.
 Primer: Nakon ubistva ili pljačke banke, pokušate da pređete granicu sa neregistrovanim vozilom. Biće vam dodat wanted level (povećava se novac koji gubite kad umrete), ali će razlog ostajati isti (Ubistvo, pljacka banke itd.).
*Povecan broj slotova na 518.
-Otklonjen problem sa ID-om 255, nadam se da će taj ID biti češće u upotrebi.
-Popravljeni svi propusti prijavljeni na forumu.
+Radi lakšeg korišćenja naših web stranica napravljen je sistem preko kog je moguće otvoriti stranice komandama sa servera.
 Komandom /wiki (/wiki [ID stranice]) vam se otvara dijalog za odabir neke od wiki stranica na kojima je do detalja objašnjeno kako funkcionišu stvari na serveru.
 Kako bi lakše proverili novosti na forumu, social club-u itd.
 Komandom /web (/web [ID stranice]) vam se otvara dijalog za odabir neke od NooBot stranica, takođe se iz tog dijalga možete konektovati na naš TeamSpeak server.
 Kako bi lakše proveravali novosti vezane za vašu organizaciju ili ukoliko želite da postavite prijavu za neku organizaciju.
 Komandom /orgforum (/orgforum [ID organizacije]) vam se otvara dijalog za odabir potforuma odredjene organizacije.
 Komandom /openforum [ID Teme] možete direktno otvoriti temu na forumu, ukoliko nekome želite da prosledite, da pogleda vašu temu.
+Komandom /clearchat možete očistiti chat, ukoliko ne želite da gasite chat, a želite da napravite screenshot..
+Komandom /changelog otvarate ovu stranicu.
+Komandom /gmtest otvarate temu u kojoj se možete prijaviti za GameMastere.
*Imena, health i armor igrača iz vaše organizacije su od sada vidiljiva.
*Samo u proteklih mesec dana postoji preko 1300 izmena na gamemode-u, kao i obično, nisam ništa zapisivao, mnoge od tih izmena su sitne, a većina njih je vama nevažna.
-Popravljen je marker na /minimap /map za bolničare i hitmene (/accept medic /findhit), marker se nije pojavljivao na mapi ukoliko su igrači van enterijera.
-Popravljen je propust sa registracijom, igrači nisu dobijali novac na spawnu ukliko izadju sa servera dok traje intro
 od sad se beleži svaki korak registracije i nastavlja se tamo gde je stao kad se igrač vrati na server.
+Dodata je nova bolnica na ostrvu Sv. Stefan.
-Izbačen je Burg na ostrvu čime je smanjen broj objekata, mapa bolnice ima duplo manje objekata od Burga koji je bio na toj poziciji.
+Dodat je FastFood kod bolnice na ostrvu.
+Dodati su bankomati kod bolnice na ostrvu i kod GSF bara.
+Dodate su lokacije bolnica na /gps
+Dodat je novi sBiznis koji zarađuje od kupovine na aparatima za sokove. SinglePlayer aparati će pokušavati da vam vrate 50hp-a ili koliko već, ali će server to redukovati na +15hp-a.
*La Cobra Mafia (LCM) je promenial ime u "The 14K".
+Napravljen je novi enterijer za organizaciju The 14K.
*Pozicija teksta za /vesanje je prilagodjena tako da moze nesmetano da se igra dok radite u rudniku.
+Na eventima je dodat procenat predjenog puta.
*Nagrade za Reverse event će se dobijati ako pređete najmanje 500m u rikverc.
+Dodata je utešna nagrada za ProDriver Event, da bi je dobili morate preći najmanje 5000m.
+Napravljen je novi enterijer i eksterijer za Srpsku Mafiju, dodat je Maverick i Jetmax. Lokacija: Los Santos - Marina
*TNT sa speed parametrom se aktivira od trenutka kada vozač uđe u vozilo i eksplodiraće kada brzina kretanja bude bila između 1 i 40km/h. Do sada je morao da se restartuje motor da bi TNT bio aktiviran.
-Popravljen je propust u detekciji pucanja iz vozila kada nema vozača.
+Dodat je kineski restoran u oblasti Temple, Los Santos. Komandom /china mozete otvoriti meni restorana.
+Dodata je nova mini igrica iks oks, komande /xox [PlayerID/DeoImena] /accept xox /cancelxox
*Pare od članova koji napuste organizaciju možete podeliti članovima vaše organizacije komandom /orgpayday, ali samo ukoliko koristite isplatu za rankove 1 i 2, ukoliko isplaćujete platu većim rankovima pare ćete davati iz vašeg džepa.
+Hitovi će se automatski postavljati na vas nakon što napravite 10 ubistava.
*Nećete moći da se pridružite eventu ukoliko ste ranjeni, vezani ili ukoliko ste neposedno pre toga primili štetu.
*Nakon što napustite trku (/backfromrace, smrt ili disconnect) vaše vozilo će se respawnovati, da ne smeta ostalim učesnicima trke.
ChangeLog Version 3.8.3 (13.12.2016)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Novi enterijer i eksterijer centra za licence.
+Novi enterijer Yamaguchi mafije.
+Novi enterijer Hitmen agencije.
*AK47 damage je promenjen sa 15 na 17.
*M4 damage je promenje sa 10 na 14.
*Mp5, USP i Colt damage su promenjeni sa 8 na 10.
-Bilo je moguće započeti postavljanje dve mine u isto vreme, u tom slučaju se postavljanje prve mine nikada ne bi završilo, tj. non-stop bi se obnavljala ta mina.
-Trening izdržljivosti se nije prekidao ukoliko se vratite u teretanu.
+Dodati donatorski rank Ruby.
*Onemogućeno je teleportovanje na evente ukoliuko ste u zatvoru (/gotorace).
-Ima još vagon sitnih izmena, ko će se svega setiti..

ChangeLog Version 3.8.2 (23.10.2016)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari

+Dodat je novi enterijer za VLA bandu.
+Dodat je novi enterijer za MS13 bandu.
+Dodata je komanda /selfie, postoji 5 uglova iz kojih se možete slikati.
*Stari sistem odece je izmenjen, sada su svi objekti pregledni i za svaki objekat je podesena početna pozicija kako bi ih lakše podešavali.
-Bilo moguće imati više od 3 sendviča ukoliko vam neko da svoje sendviče.
+Radio stanice na TeamSpeaku će se same restartovati, ukoliko neki radio prestane sa radom.
*Komanda /tsmusic je izmenjena, sada ima parametre 0-5 i možete ući u bilo koji od 4 muzička kanala.
*Dodata je opcija na /muzika, ukoliko ukucate /muzika random, biće vam puštena nasumično izabrana pesma sa interneta.
+Mehanicar od sada mogu popravljati svoje vozilo, cena popravke je $330 dolara, ne dobija se skill.
*Policiji je dodata komanda /take hack, za oduzimanje hakerskog uređaja.
*Prerađena je komanda /steal, tajmer koji je odbrojavao vreme između dve krađe nije radio kako treba.
 Vreme čekanja između dve krađe je smanjeno na 2 minuta, odnovno 5 minuta ukoliko kradete gorivo.
 Dodata je mogućnost krađe maske, /ukradi masku, 60% šanse za uspešnu krađu, ukoliko ukradete masku, moćićete da je korisite kao da ste je kupili u 24/7.
 Sat će automatski nestajati iz gornjeg desnog ugla ukoliko vam ga neko urakde.
+Dodata je kazna za TeamKill, $5000.
*Komanda /creategun je prerađena, popravljeni su propusti (za pogrešno upisan naziv oružja pravilo je nož), sređene su info poruke.
 Dodata je mogućnost pravljena RPG-a, 5000 materijala za 5 raketa.
 Smanjena je cena snajpera na 1010 materijala 150 metaka.
+Dodat je novi sistem za ulaze i izlaze, dovoljno je samo da pridjete do ulaza ili izlaza da bi ušli ili izašli iz objekta.
-Ostajali ste u bolnici na lečenju (na krevetu u sred neba) ukoliko ste AFK prilikom otpusta.
*Izmenjene su minimalne i maksimalne cene vozila prilikom prodaje drugim igračima (/sellcarto i internet kafe).
 Za donirana vozila minimalna cena je $1.500.000, a maksimalna $4.000.000.
 Za motore, bicikle, borove, avione i helikoptere minimalna cena je 1/4 od državne cene, a maksimalna cena je državna cena.
 Za sva ostala vozila minimalna cena je 1/4 od državne cene, a maksimalna cena je državna cena + $250.000.
+Dodat je Burrito u prodaju, cena je $220.000, nalazi u prodavnici kamiona.
*U helikoptere i avione je moguće ugraditi GPS lokator na aerodromu u servisu za helikoptere.
*Vrednost oružja u sefovima je izmenjena, ne važi više pravilo 2 za 1 za sva oružja.
 Za metak snajpera vam je potrebno 5 materijala, odnosno dobićete 5 materijala ukoliko stavite metak snajpera.
 Vrednost Colt-a i Country Rifle-a je 1 materijal.
 Vrednost Sawna je 3 materijala.
 Za ostala oružja važi pravilo 2 materijala za 1 metak.
+Dodate su barikade za vozove, koje se podižu nekoliko sekundi ranije kako bi vas upozorile da nailazi voz.
*GPS je izmenjen, dodata je strelica koja vam pokazuje pravac kretanja, izmenjene su lokacije, kategorisane su i dodate nove.
+Dodat je screen fade prilikom ulaska/izlaska iz objekata.
-Na BF Injection-u je pokazivalo da ima prozor.
*Kada se admini portaju do vas ukoliko ste u vozilu i ima slobodnih mesta, admin će se stvoriti u vašem vozilu, isto važi i za /gethere. Ukoliko nema mesta, stvoriće se na vozilu.
 Ukoliko se portaju sa vozilom stvoriće se sa vaše leve strane, isto važi i za /gethere.
+Dodati su singleplayer zvukovi na mnoge komande i radnje igrača (kradja telefona/kupovina telefona/pisanje/teamkill/izgubljen tovar/mehanicar/race/tnt/call/knock/alarm u banci/policijski radar/selfie/pljacka...).
*I još niz sitnih izmena koje ćete (ili nećete) primetiti u toku igre.
*Izmenjen je /carstats tako da može stati više vozila, takođe novi raspored je pregledniji.
ChangeLog Version 3.8.1 (17.9.2016)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Napravljena je posebna detekcija kada nekoga udarite oružjem, jačina udarca zavisi od vaše snage, početna vrednost je 10hp, odnosno 25hp ukoliko nekog udarite s leđa.
 U prethodnom update-u je objašenjeno kako se povećava šteta sa vašim levelom snage.
+Dodata je komanda /musicskip [0-1], ukoliko vrednost postavite na 1 nećete čuti muziku koju pušta naš DJ tim, moćićete u miru da slušate muziku koju želite.
*GameMode je prilagođen za rad sa novim MySQL plugin-om, sitnica, svega 2-3 hiljade linija je izmenjeno, jedna po jedna. :)
*Na 300 komandi je dodata info poruka ukoliko igrač na kome pokušavate da izvršite komandu nije konektovan, na većini komandi je postojala provera, ali niste dobijali nikakvu povratnu informaciju.
+Dodato je još nekoliko zabrana za oređene akcije nakon što primite štetu. Nećete moći da ulazite u enterijere, da korisite proizvode za vraćanje health-a sa trafike, da korisite komandu /steal. Zabrana traje 15 sekundi.
-Zbog loše SA-MP sinhronizacije bilo je moguće ispaliti RPG raketu, bez trošenja municije.
-Dešavalo se nakon što poginete u vozilu da trčite mnogo brže nego što bi trebalo nakon što izađete iz bolnice.
-Bilo je moguće komandom /changevehicleslot prebaciti vozilo sa jednog slota na drugi iako se to vozilo nije nalazilo na slotu koji ste uneli, što je dovodilo do problema, nisu vam bila vidljiva sva vozila na /carstats-u.
-Popravljene su neke sitne greške u kodu.
*Ispravljene su prijavljenje greške u pisanju.
*Zabranjeno je ulaženje vozilom u fabriku materijala.
+Kao i obično dodato je nekoliko komandi za veće admin levele.
+Dodati su tusevi u GTA 5 stanove (/tus).
*Za ostale izmene posetite temu na forumu koja je vezana za ovaj update.
ChangeLog Version 3.8.0 (4.9.2016)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


Nove Mape:
+Enterijer GSF baze.
+Eksterijer GSF baze.
+Enterijer železničke stanice.
+Enterijer TNT baze.
+Enterijer LFS baze.
+Eksterijer LFS baze.
+Enterijer RTS-a.
+Enterijer Prodavnice mobilnih telefona.
+Uređen je park ispred glavne bolnice.
+Nova mapa Cascada cafe-a (stari FBI).
+Renovirane su neke donatorske kuće, u planu nam je da renoviramo sve donatorske kuće (bez obzira da li su donirane ili ne).
+Zmajeva kuća.
-Izbačen je SkyBar, vraćen je Vinewood znak.

-Popravljen je propust sa drogom u sefovima.
-Popravljeni su bagovi prijavljeni na forumu u sledećim temamama: 7820, 14718, 14640, 14696, 14463, 14323, 14223 i 14041.
*Organziacija ID 6 je vratila svoj stari naziv La Familia Signatra (LFS)
*Kompletno je promenjen način čuvanja i učitavanja skillova i oružja koje držite kod sebe (ništa vama vidljivo, ali ta zajebanciaj mi je oduzela sate i sate rada).
*Izmenjena je komanda /skill (/skills), sa tom komandom će se od sada otvarati dijalog sa kompletnom listom dostupnih skillova, vašim trenutnik levelima i skill poenima.
+Dodati su skillovi za sledeće poslove:
 Vozač autobusa - svakom rutom dobijate po 1 skill poen, od drugog skill levela vam se povećava zarada za svaku rutu dobijate bonus (Level * $50).
 Švercer droge - svakom rutom dobijate po 1 skill poen, od drugog skill levela vam se povećava zarada za svaku rutu dobijate bonus (Level * $50).
 Švercer materijala - za svaki obavljeni posao (/materials deliver ili /smugglemats) dobijate po 1 skill poen.
 Za svaki level dobijate po 1 gratis paket, odnosno za svaki šverc materijala dobijate $50 dolara po levelu.
 Kamiondžija - Za svaku odvezenu turu dobijate po 1 skill poen, za svaki skill level dobijate bonus (Level * 5% od cene ture).
 Ukoliko vozite privatnim kamionom dobijate ekstra bonus od $350 do $390 dolara.
 Povećana je zarada na rutama sa običnim prikolicama, i te rute će se završavati u dvorištu kod običnih prikolica, a ne kod cisterni.
 Dodato je 9 novih tura za prevoz robe.
 Rudar - za svaki zavresni krug kopanja dobijate 1 skill poen. Za svaki level vreme kopanja po checkpoint-u vam se skraćuje za 2 sekunde.
 Povećan je broj checkpoint-a na 15, ali je skraćeno vreme kopanja na 45 sekundi, ukupna količina iskopanog zlata u odnosu na utrošeno vreme je za 10% veća nego ranije.
 Električar - Za svaku popravljenu banderu dobijate 1 skill poen. Za svaki level vreme popravke vam se skraćuje za 8 sekundi.
 Prevoz novca - Za svaku odvezenu turu dobijate 1 skill poen. Za svaki level vam se povećava zarada za 3% * level.
 Ako imate skill level 4 za kamiondžiju, dobijaćete bonus 4 * 5% (20%) za svaku turu.
*Duplirana je zarada za čistača ulica.
+Dodati su skilovi za izdržljivost i snagu. Izdržljivost redukuje štetu koju primate prilikom pucanja/udaranja (level * 5% MAX: 20%).
 Snaga povećava štetu koju pravite kada koristite šake ili bilo koje hladno oružje (level * 12% MAX: 48%).
*Redukcija štete za SWAT skinove je smanjena sa 50%, na 35%.
+Ubačena su razna merenja radi pravljenja statistike koja će biti dostupna na Social Club-u.
 Biće mereno vreme koje provodite u vozilima (Kategorije: Helikopteri, avioni, brodovi, motori, bicikle i sva ostala vozila),
 pored vremena biće merena distanca pređena u tim vozilima, vreme i distanca se računaju bez obzira da li ste vozač ili putnik, s tim što se distanca neće računati ukoliko ste AFK.
 Pored vozila biće merena količina ispaljenih metaka i broj pogodaka, podeljeno po vrstama oružja.
+Napravljen je promoter tim, njihov zadatak će biti promovisanje server na internetu, kao nagradu će dobijati payday bonus, član tima $500, lideri $1000.
 Pored bonusa promoter tim će imati svoj chat ($ [text]), koji je moguće ugasiti komandom /togprom.
+Svakog dana u periodu od 00:00 do 05:00 dobijaće se gratis respekt poen, bez obzira da li ste AFK ili ne.
+Park ispred bolnice ima posebnu fuknciju, tu će se nalaziti ljudi koji su se pokazali u proteklom mesecu.
 Najbolji lider - Na izbor najboljeg lidera utiču razni faktori. Članovi moraju dobro poznavati RolePlay pravila, samim tim ih poštovati,
 organizacija mora biti maksimalno aktivna, svakodnevne akcije, rad, lepo uređen forum, apsolutno sve što vam može pasti na pamet.
 Najbolji lider će dobijati sledeće nagrade: PayDay Bonus ($3000) i kip u parku. Nagrade važe mesec dana, nakon toga se skidaju.
 Najbolji admin - Odluku o izboru najboljeg admina će donositi glavni admini koji će u obzir uzeti celokupan rad admin, odnos sa igračima, pohvale, žalbe, aktivnost u drugim timovima itd.
 Najbolji admini će dobijati sledeće nagrade: PayDay Bonus ($3000) i kip u parku, drugo mesto PayDay Bonus ($1500), treće mesto PayDay Bonus ($1000).
 Nagrade važe mesec dana, nakon toga se skidaju.
 Najbolji radnici - Pažljivo smo radili proračune za sve poslove koji će učestvovati u ovom takmičenju,
 za svaki obovaljen posao se dobija određeni broj bodova, ti bodovi će na kraju meseca odrediti pobedika.
 Lista poslova koju se boduju: Vozač Autobusa, Dostavljač Produkata, Mehaničar, Legalni Farmer, Ilegalni Farmer, Švercer Droge, Čistač Ulica, Švercer Materijala, Kamiondžija, Rudar, Električar, Smećar i Prevoz novca.
 Najbolji radnici će dobijati sledeće nagrade: PayDay Bonusa ($3000) i kip u parku, drugo mesto PayDay Bonus ($1500), treće mesto PayDay Bonus ($1000).
 Nagrade važe mesec dana, nakon toga se skidaju.
+Dodate su komande za offline novčano kažnjavanje i zatvaranje igrača radi lakšeg i efikasnijeg rešavanja žalbi.
+Dodate su notifikacije koje će se prikazivati kad uđete na server (ukoliko ima nepročitanih), trenutka upotreba im je obaveštavanje o offline kaznama.
*Izmenjen je način određivanja radnog vremena biznisa, do sad je bilo po tipu, a od sad zavisi od biznisa do biznisa.
-Napuštanje oblasti Cascada Cafe-a i SkyBar će od sada biti detektovano kao da ste iz biznisa izašli na vrata.
*Podignuta je minimalna cena droge sa $10 na $25 dolara za gram (max skill /get drugs).
+I ko zna šta sve... :) Postoji mnogo toga "ispod haube"...
ChangeLog Version 3.7.1 (27.7.2016)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari

+AntiCheat Update
 CheckPoint Teleporter će vas automatski banovati.
 Korišćenje NameTag Hack-a će vas takođe dovesti do bana.
 Urađene su još neke sitne izmene.
+Novi enterijer zlatare
*Usklađene su boje enterijera, nisu bile iste boje objekata ukoliko uradite relog u enterijeru, ukoliko vas policajac uvuče u enterijer itd.
*Radar će nestajati iz donjeg levog ugla kada ste u enteriejru, jer nema funkciju...
*Nije moguće otići undercover pod teškim naoružanjem.
-Duty skin za bolničare i vatrogasce je popravljen.
-Promenjen je način praćenja poziva za bolničare.
*Onemogućeno je korišćenje animacija nakon što primite damage.
*Na /frisk će se od sad pokazivati tnt i mine, takođe će ih policija oduzimati sa /take weapons
-Popravljen je /tow kod mehaničara, nije radio nakon što zakačite i otkačite vozilo, prisalo je da je vozilo ispravno.
*Iznenjen je način rada /refill komande za mehaničare (Koriscenje: /refill [PlayerID/DeoImena] [Kolicina] [CenaPoLitru])
-Bilo je moguće povući ručnu u toku paljenja vozila i tako ga voziti pod ručnom.
+Ubačen je Western Town, 4 nova enterijera, za lokaciju posetite http://maps.noobot.info
*Cena municije u Ammunation-u je povećana za 20%, ali nećete plaćati cenu oružja ukoliko ga imate kod sebe.
*Za kupovinu oruzja u Ammunation-u umesto imena oruzja sada je potrebno da upišete ID oružja koji stoji pored imena oružja, sve vam piše kada ukucate /buygun.
+U glavnom Ammunation-u je moguće kupiti Rocket Launcher
+U Western General Store-u je moguće kupiti katanu, pored katane moguće je kupiti sawnoff, shotgun, country rifle, lopatu i monotovljeve koktele, cene municije su nize nego u Ammunationu.
+Urađeno je precizno logovanje štete koju nanosite igračima i vozilima.
+Admin panel je unapređen i pruža mnoštvo informacija, kako bi admini lakše mogli da uđu u trag prevarama i kako bi lakše rešavali vaše žalbe, pristup panelu imaju samo oređeni admini (5+).
*I još mnogo toga, kao i obično, mrzelo me da pišem change log paralelno dok radim...
*Novac iz sefova organizacija će se oporezovati kao da novac stoji u banci. Imate pravo da držite do $250.000 koji se neće oporezovati, sve preko toga podleže taksi.
*Tazerom nije moguće ubiti igrače ukoliko pucate u njih.
*Nakon ranjavanja health igrača je "zaključan" 5 sekundi na 20hp-a, tek nakon isteka tih 5 sekundi ga možete ubiti, za ranjavanje oruzjem potrebno je da HP bude ispod 42, a za ranjavanje rukama ispod 20.
*Osnovni damage za shotgun je smanjen sa 60 na 55, a damage za sawnoff i combat je povećan sa 35 na 37. To je osnovni damage koji dalje zavisi od distance, dela tela i armora.
*Ukinuta je redukcija štete za coutry rifle na osnovu daljine sa koje se puca, ponasa se kao obican sniper, s tim sto nanosi manji damage.
+Ubačena je komanda za promenu slota vozila /changevehicleslot [ID Vozila] [Stari Slot] [Novi Slot]
*Vršiće se dodatne provere prilikom detekcije Checkpoint Teleport hacka.
ChangeLog Version 3.7.0 (1.6.2016)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari

---Custom Modeli---
+Ubačeno je 340 novih objekata, u preko 1200 varijacija. Svi objekti su maksimalno optimizovani i manje su zahtevni od objekata koji su dodati od strane SA-MP tima.
*Optimizovane su teksture na objektima koji su ubačeni u prošlom update-u.
+Ubačeno je oko 150 tekstura koje će olakšati posao maperima.
Mnoge od tih objekata i tekstura ste mogli da vidite u prezentacijama novih stanova.
+Umesto skina 213 ubacili smo skin koji će biti korišćen za Hunt the Beast event.
+Ubačeno je vozilo Ford Mustang GT - Top Speed - 214km/h, Price - $3.000.000
*BMW M3 GTR - zamenjen je boljim modelom, ima 4 paintjob-a i standardne boje. Auto je tjuniran, spušten i top speed mu je sada 230km/h. Sređen je dim iz levih vrata.
*BMW E92 M3 - Izbačena je tekstura blata sa vozila.
*Seljobus - Kod zadnjeg sedišta su propadale noge.
-Dodge Viper SRT je izbačen, nije ni bio u upotrebi zbog neoptimizanovanosti.
-BMW E30 320i je izbačen zbog loše optimizovanosti.

---Mape---
+Nekoliko zgrada je izmapano sa spoljne strane, za sad se koristi samo jedna od njih (Eclipse tower).
+Izmapana je garaža po ugledu na GTA V.
+Odrađene su 3 mape modernih stanova koji dolaze u paketu sa privatnom garažom.
 Black Pearl - $2.250.000 (Level 17)
 Aquamarine - $2.050.000 (Level 12)
 Amethyst - $2.050.000 (Level 12)
 U garažu možete parkirati samo vozila čiji ste vlasnik.
 U garažu možete ući sa spoljne strane, peške ili vozilom (samo za vlasnike), ili iz stana, komandom /garage, tu komandu može koristiti svako ko se nalazi u vašem stanu.
 Komandom /garage se takođe koristi za ulaz i izlaz iz garaže kada ste u vozilu.
+Napravljen je ulaz za gore pomenute zgrade i stanove, ulaz ima 3 sprata iz prizemlje, izmedju spratova se krećete liftom.
 Svaki sprat je odrađen u bojama stanova koji se nalaze na tom spratu.
*Izmenjena (optimizovana) je mapa Al Kaide, naizgled nije mnogo toga promenjeno, ali smo znatno smanjili broj objekata.
*Stari bazeni su zamenjeni potpuno novom mapom koja je lepša od prethodne i što je najbitnije, ima znatno manje objekata.
*Osvežili smo spoljni izgled banke, znatno je smanjen broj objekata.
+Mapa za posao smećara
+Mapa za posao dostavljača novca

---Poslovi---
+Dodat je posao smećara, baza komunalnog preduzeća se nalazi blizu ilegalne farme, tačnu lokaciju možete videti na mapi (Klik).
 Na svakih 30 (vrednost će biti menjana po potrebi) minuta ispred kupljenih kuća se stvaraju vreće sa smećem.
 Vreće mogu pokupiti smećari ili vlasnici kuća, vreće možete baciti u kontejnere ili u kamion za smeće. Prilikom bacanja smeća možete osvojiti bonus u iznosu od $25 do $500.
 Kamioni imaju limit od 50 vreća, kontejneri imaju limit od 30 (po potrebi može biti podešeno za svaki kontejner posebno) vreća.
 Za svaku vreću koju dostavite u reciklažno dvorište, dobijate po $100, ukoliko dostavite pun kamion dobićete dodatnih $500.
 Komande: /pickuptrash (/uzmismece) - da uzmete vrecu sa smećem, /throwtrash (/bacismece) - da bacite smeće u kontejner ili kamion
 Komande: /taketrash - da utovarite smeće iz kontejnera u kamion, /droptrash - da izbacite smeće iz kamiona u reciklažno dvorište.
+Dodat je posao za prevoz novca, baza ovog posla se nalazi u garaži glavne banke (Klik). Zapošljavate se u banci, iza šaltera.
 Jednostavan posao sa lepom zaradom, potrebno je da uzmete security van iz garaže banke, da utovarite novac (/pickupmoney) i da ga odvezete do označenog bankomata.
+Dodata je komanda /joblock kojom zaključavate vozilo koje koristite za posao. Da bi postali "vlasnik" vozila morate započeti posao (zavisno od posla /truck, /startharvers, /buyprods...), nakon toga sednete u vozilo i kucate /joblock.
 Nakon što ste postali "vlasnik" vozila, /joblock komandu možete koristiti i kad ste van vozila.
 Vlasništvo nad vozilom ćete izgubiti ukoliko ne obavljate vaš posao (definisana su vremena za sve poslove), ili ukoliko se vozilo respawn-uje.
 Vlasništvo nad vozilom nećete izgubiti ako odradite relog (vozila se respawnuju nakon 5-15minuta od trenutka napuštanja vozila).
 Možete zaključati maksimalno 1 vozilo.
*Kamiondžije dobijaju bonus od $350 do $390 za svaku turu koju odvezu privatnim kamionom.
-Za švercera droge će se računati da je napustio vozilo ukoliko ga neko izbaci iz vozila, što do sada nije bio slučaj.

---Opšte---
*Komanda /help je podeljena u kategorije, dodate su mnoge nove komande i izbačene stare koje nisu bile u upotrebi. Uz svaku komandu je dodat i kratak opis.
-Broadway (575) nije mogao da se moduje jer je bio povezan sa pogrešnom garažom.
*Kada imate više od 20k u ruci i odradite relog novac vam se prebacivao u banku, sada je dodata info poruka u kojoj piše koja količina novca je prebačena u banku.
*Popravljen je teamspeak kick za novajlije koje imaju neispravno ime, sada će biti prebačeni u help room, sa uputstvo za promenu imena, kao što je bila prvobitna ideja.
+Ubačeni su rekordi servera za free mode evente (reverse, pro dirver, free fall, parachute, wheelie, max speed), za obaranje rekorda dobijaćete nagradu od $10.000.
-Bunny hop detekcija nije radila ukoliko pušite cigaru.
*Izbačeno je skidanje HP kod brzog menjanja oružja, ali vam se oružje neće reload-ovati automatski kad uradite Q/E ili scroll...
-Rešen je problem sa menjanjem skina lidera nakon što nekog kikuje iz organizacije.
-Prikazivalo je pogrešnu količinu goriva kad sipate iz kanistera.
-House heal za stanove se čuvao do vrednosti od 127.
-Popravljen bug sa dijalozima, prihvatalo je upis iako je dijalog bio prazan.

---Plata---
*Napravljene su velike izmene u načinu računanja poreza, računa i plate.
*Komunalije sada zavise od toga koliko imovine imate i koji je level vaše imovine.
 Level Kuće * $100
 Level Biznisa * $40
 Level sBiznisa * $100
 Level Stana * $100
*Izbačeni su porezi na luksuz i na bogatstvo, ali je dodat jedinstven porez koji zavisi od toga koliko novca imate.
 Ukoliko imate manje od $2.000.000 nećete plaćati porez.
 Ukoliko imate između 2 i 3 miliona plaćaćete porez od 0.17%
 Ukoliko imate između 3 i 4 miliona plaćaćete porez od 0.27%
 Ukoliko imate više od 4 miliona plaćaćete porez od 0.55%
*Izmenjen je i stečen interes.
 Ukoliko imate kuću i manje od 2 miliona, stečen interes će vam biti 0.3%
 Ukoliko imate kuću i između 2 i 3 miliona, stečen interes će vam biti 0.2%
 Ukoliko imate kuću i između 3 i 4 miliona, stečen interes će vam biti 0.1%
 Ukoliko imate kuću i više od 4 miliona, nećete imati stečen interes.
 Ukoliko nemate kuću i imate manje od 4 miliona, stečen interes će vam biti 0.1%
 Ukoliko nemate kuću i imate više od 4 miliona, nećete imati stečen interes.
*Do sada niste dobijali platu ukoliko niste u organizaji, čak ni od poslove za koje ste radili.
 Od sada ćete dobijati platu za ono što budete radili, a ukoliko uđete u neku organizaciju imaćete dodatna primanja koja će se zajedno obračunavati sa novcem koji ste zaradili putem poslova.
ChangeLog Version 3.6.1 (12.3.2016)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari

+Napravljen je novi tutorial za novajlije, na kraju tutorijala se dobija $10.000.
+Napravljen je novi park (Central Park), na mestu stare opštine.
+Napravljena je nova opština na mestu gde su bili Street Racer-i.
+Napravljen je muzej voštanih figura u kome se nalaze ljudi koji su najzaslužniji za opstanak ovog servera.
*Street Racer-i su prebačeni u Las Ventruras, čim se prođe glavna granica sa desne strane.
*Komandom /muzika možete pretraživati muziku, bez ulaska u dijalog, ukoliko ukucate "/muzika Pejovic", automatski će vam izabaciti pesme koje sadrže vašu pretragu.
 Takođe možete kucati "/muzika stop", za lakše prekidanje muzike (Keybinder?).
*Jačina zvuka radija koju podesite komandom /volume će se čuvati i nakon što izađete sa servera.
+Dodata su 3 kačketa sa NB logom.
+Moguće je ugraditi nitro u servisima automobila (/nitro), cena je $5.000, mod se automatski čuva, nije potrebno kucati /savecar.
ChangeLog Version 3.6.0 (1.3.2016)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari

+Dodata su 34 nova skina.
+Dodato je 18 novih vozila.
+Preko 200 novih objekata.
+Nove mape: Rotterdam Tower, rezervat za životinje, Ajfelova kula i restoran.
+Dodati su 24/7, fastfood, trafika i pumpa pored Rotterdam towera.
+Dodata je ruta za kamiondžije do nove pumpe.
+Ubačena je PaintBall Arena 2 (de_dust2), ulazi se komandom /paintball 1 ili 2 (za staru ili novu arenu), princip je isti kao i u staroj areni, sva pravila važe.
*Cene oružja u PaintBall Areni su snižene za 50%.
+GSF je dobio posao švercera droge, pored dilera droge kog su do sada imali.
*HouseHeal je moguće koristiti svakih 180 sekundi.
-Bio je problem kod prodaje auta preko /sellcarto cija je cena prelazila 2miliona, nije ih bilo moguce prodati za više od 2M.
*Modshopovi su zatvoreni, naprvaljen je biznis koji dobija novac od ulaska u modshopove.
-Svi nedozvoljeni modovi su uklonjeni sa vozila
-Na nova vozila je jedino moguće ugraditi zlatne felne, one se automatski čuvaju (nije potrebno da kucate /save).
-Modovana vozila su izbačena sa renta.
*Modovana vozila koja su na prodaju se nalaze u off-road shopu.
+Za vozila ID 402, 480 i 503 je moguće donirati (8€). Vozilo ID 477 za sada neće biti u upotrebi na serveru.
*Od sada će se količina goriva u rezervoarima čuvati nakon restarta servera.
*Povećane su cene pića na barovima
ChangeLog Version 3.5.0 (13.1.2016)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari

+Moguće je vezati osobe koje nokautirate, takodje ih mozete vući (/tie /vuci /pusti).
-Skilovanje za poslove je popravljeno.
*Bonus za mehanicare se dobija ukoliko ste na duznosti najmanje 30minuta (nonAFK), sada je to promenjeno na 40minuta, bonus zavisi od vaseg skilla (skill * $2, max $1000).
*Nije moguće krasti (/steal /ukradi) od igrača dok su AFK.
+Vozilo od kog imate ključ, a niste vlasnik možete locirati komandom /findcar 100
-Rešen je problem sa propadanjem na drugom spratu trospratne zgrade, takođe je rešen problem propadanja u zgradama sa 16 stanova (Hodnik zgrade u T obliku).
-Pomeren je objekat koji je virio sa zadnje strane PD zgrade.
-Policijski radar je moguće aktivirati samo ukoliko ste van vozila, do sad je bilo moguće aktivirati radar samo ako ste u vozilu, što je prouzrokovalo probleme sa pozicijom kamere.
-/time nece ispisivati vase ime ukoliko imate masku.
-/showbadge (/showrank) je moguce koristiti samo ukoliko ste blizu igraca kome zelite pokazati svoj rank.
-/findsu je popravljen i sada pokazuje tacnu poziciju osumnjicenog koji se nalazi u zgradi.
-/getin komandu vise nije moguce koristiti na swat vodenom topu.
-U zatvoru vise ne mozete ici na duznost (/jobduty)
-Resen je problem sa spawnom specijalnih vozila za LSPD/FBI. Desavalo se da se stvaraju pokvarena, takodje Hunter nije bilo moguće uništiti u novoj LSPD bazi.
*/mdc od sad moze da se kuca u staroj LSPD stanici (iza bota), na predajnom šalteru u Alkatrazu (preporučljivo je proveru identiteta odraditi ranije), stare lokacije za /mdc takodje rade (nova LSPD stanica, sto iza bota ili bilo koje LSPD vozilo).
-Popravljene su komande /bizinfo i /sellbizto za super biznise.
-Policija od sad moze koristiti /ofindcar za lociranje bilo kog vozila (ovo je trebalo da bude omoguceno od samog starta, ali mi se potkrala mala greska).
-Boja za taksiste na online listi igraca je popravljena.
-Kôd za kreiranje potpisa je izmenjen i prilagođen novom sistemu poslova i organizacija (sistemi koji su uvedeni u predthodnim update-ima).
-Popravljene su sve prijavljene greške u pisanju.
*Baza za proveru IP adresa će se od sada osvežavati automatski svake prve srede u mesecu (http://noobot.info/iplookup).
-Onemogućeno je korišćenje tazera u paintball areni.
-Neće ispisivati vaše ime kada koristite /r chat ukoliko imate masku.
-Checkpoint za reciklažu vozila je izbačen. Ubacena je komanda /recikliraj, koristi se na istoj lokaciji gde je bio checkpoint.
-Onemogućeno je korišćenje tempomata u wheelie i max speed eventima.
-Pređen put će vam se resetovati na max speed, wheelie i pro driver eventu ukoliko odete afk.
-Za max speed event se neće računati brzine postignute na zadnjem točku, kada vozilo dignete na zadnji točak, bićete kažnjeni sa 5 sekundi, tokom kojih vam se neće meriti brzina.
+Možete izazvati druge igrače na trku, potrebno je da otvorite mapu (ESC -> Map), potom da na mapi obeležite poziciju desnim klikom, nakon toga možete koristiti komandu /race [PlayerID/DeoImena] [Ulog]
 Ulog je opciona vrednost, možete se trkati samo iz zabave, trku prihvatate sa /accept race ili /prihvati trku.
 Trka se prekida kada neko stigne do cilja, kada neko izađe sa servera ili umre.
*Uklonjena je informacija o vlasniku kada krenete da sednete u nečije vozilo, to sada vide samo admini na dužnosti.
*Šansa da ne upalite vozilo je smanjena sa 20% na 5%.
*Bolničari će ostajati na dužnosti i nakon što odrade relog.
-Izmenjen je deo AntiCheata vezanog za armor, mislim da ste zbog toga u nekim, retkim slučajevima gubili armor nakon što odradite relog. Ukoliko se problem i dalje bude javljao moraću detaljnije da ispitam taj problem kako bih ustanovio kada se i kako to dešava.
-Rešen je problem sa duplim neonkama iste boje (nisu mogle da se skinu).
+Verni igrači (lvl5+), će za svoj rođendan dobijati level up, ukoliko u ponoć budu na serveru.
*Onemogućeno je gašenje vozila u mod shopu.
+Nakon što dobijete jail helti će vam biti automatski setovani na 100hp, isto važi ako odradite relog u jail-u.
+Bolničarima je omogućen ulazak u Alkatraz (mada nema neku ulogu zbog prethodne izmene).
-Od sada nećete plaćati račun za lečenje više od jednom nakon što poginete, nebitan je razlog i način na koji ste poginuli.
+Ponovo je napravljen Internet Cafe, odličio sam da od nule napravim novi i bolji internet kafe, sa više opcija.
 U internet kafeu možete prodati vašu imovinu (Kucu, kola, stan, biznis) bez obzira da li ste online ili offline.
 Oglasi se automatski brišu ukoliko imovinu prodate državi, drugom igraču, ukoliko se proda zbog neaktivnosti, ukoliko je proda admin.
 U internet kafeu možete poslati poruku drugim igračima bez obzira da li su online ili offline, oni će kad uđu na server dobiti obaveštenje da su primili poruku.
 Poruke kao i na fejsu imaju seen funkciju tako da cete moci da vidite ukoliko vam je neko ostavio seen.
+Ubačeni su tajmeri za pozive prema taksiju, piceriji, bolnicarima i mehanicarima. Poziv mozete da napravite svakih 60 sekundi ukoliko ne prihvate vas poziv, odnosno 5 minuta ukoliko prihvate vas poziv.
-Popravljen je mali propust sa spiskom clanova, neki ljudi su se pojavljivali na dva spiska zbog tog propusta.
*RP poeni su resetovani, od sada će se voditi računa o svakom poenu, na koji način se dobija.
+Na aerodromu je napravljena radionica za popravljanje helikoptera i aviona.
-Nije radilo zakljucavanje kuca i stanova kada se nalazite unutar njih, to je sada popravljeno.
-Bilo je moguce prihvatiti gorivo od mehanicara dok sipate gorivo na pumpi, sa tim bagom ste mogli da imate vise goriva nego sto moze da stane u vas rezervoar.
*Materijali koje švercujete ostaju kod vas i nakon što odete relog.
ChangeLog Version 3.4.0.1 (22.11.2015)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari

*House upgrade za stanove sada radi po istom principu kao i u kućama.
*Vreme za prodaju imovine nakon sto odobrite na /nalog je produzeno na 5 minuta.
*Da bi prodali stan potrebno je da odobrite prodaju na /nalog.
*Nije moguce dekodirati vozila u blizini drugih organizacija.
*Nije moguce postaviti TNT u blizini drugih organizacija.
-Popravljen je problem sa razlogom ubistva / izvrsavanjem hita, problem se uglavnom javljao kada ubijete nekog snajperom.
-Popravljen je bag koji se retko dešavao, duplo naplaćivanje lečenja.
-Oruzje i municija su se pojavljivali na HUD-u iako ste ga ugasili na /screen
*Na /screen sada mozete ugasiti informacije o eventima, takodje, event info vam se nece pokazivati ukoliko je screen ugasen.
*Takodje je moguce iskljuciti samo Event HUD, sa komandom /einfo.
-Prilikom koriscenja komande /frisk ukoliko imate masku neće pisati vaše ime igraču kog pretresate, ista priča i za /r.
*Omoguceno je pljackanje sa oruzjem id 22 i 23 (Colt45/Silenced).
-Popravljene komande /unrentcar /unrentbike, nije moguce kucati /unrentbike da bi unrentovali vozilo, nema nikakve razlike, ali eto, trazili ste..
-Popravljena je poruka o informaciji za količinu zlata u kućama.
-Ispravljene su prijavljene greške u pisanju..
+Dodat je novi free mode event.
 8. Pro Driving Event
 Da bi pobedili u ovom eventu potrebno je da predjete sto vecu razdaljinu sa vozilom.
 Ukoliko ostetite ili zaustavite vozilo vas skor ce biti resetovan.
 Za ovaj event mozete koristiti samo kopnena vozila.
 Prva tri mesta dobijaju nagrade u iznosu od $9000, $6000 i $3000.

ChangeLog Version 3.4.0 (10.10.2015)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


+Svaki prozor na kolima se sada zasebno otvara, takodje je vidljivo da li je prozor otvoren.
-Posao advokata je popravljen, kada igraca zatvori policajac i on zatrazi advokata, advokat mora otici do policijske stanice i zatraziti odobrenje za oslobadjanje, policajac treba da kuca /accept lawyer [ID advokata], nakon toga advokat moze kucati /free [ID Zatvorenika], advokatima level 5 nije potrebno odobrenje od policajca.
-Posao telohranitelja je radio, samo je ispisivalo pogresnu komandu, to je sada popravljeno.
-Razne greske u pisanju su ispravljene, neke stvari su prevedene itd.
*Lotto nije moguce kupiti na trafici ukoliko vam je prozor na vozilu zatvoren.
-Popravljena je 2 pumpa za helikoptere
-Animacije /carchat su popravljene, sada ih moguce koristiti u vozilu.
-Prilikom napuštanja servera razgovor telefonom se nije prekidao.
+Policija od sad može provaljivati u kuće, biznise i organizacije ukoliko ima osumnjičenih koji se kriju unutar enterijera.
-Izbacene su komande /govinvite /govuninvite /setrole, umesto tih komandi koristice se standardne komande /invite /uninvite /giverank
*Svi ulazi/izlazi na serveru su ponovo odrađeni, sada rade po novom dinamičnom sistemu, moguće ih je menjati/dodavati bez restartovanja servera.
*Sve vezano za organizacije (skinovi, rankovi, equip, skladista...) je ponovo odrađeno po novom dinamičnom sistemu, tako da je moguće promeniti bilo koju stavku bez restarta servera.
 Na serveru postoji ukupno 536 rankova, za koje su definisani nazivi i skinovi, polovina su ženski rankovi.
+Sve organizacije su dobile HQ.
+Svim organizacijama je ubačena komanda /lockhq, svaka vrata je moguće zaključati/otključati kod izlaza ili ulaza, svaka vrata se posebno otključavaju/zaključavaju ukoliko organizacija ima više prolaza.
-Izbačeni su nepotrebni natpisi i markeri.
-Popravljeni su neki natpisi koji su se preklapali ili su bili loše napisani.
*Ukoliko ostanete u ammu nationu nakon zatvaranja biznisa nećete moći da trenirate.
*Povećan je kurg u kome je moguće uništiti policijska vozila (/dv)
*Ukoliko igrač ima masku prilikom krađe (/steal) njegovo ime neće biti ispisano na chatu.
-Popravljene su privilegije za /park komandu.
-Popravljen je problem sa pozicijom vozilima koji je nastajao ukoliko se vozilo ne koristi.
*Izmenjene su neke postojeće mape kako bi se postigla bolja optimizacija i lakše učitavanje objekata.
*Kuće za doniranje, pored gradskih bazena su blago izmenjene, smanjen je broj objekata i u znatnoj meri je poboljšano očitavanje objekata.
*Komande /findsu /findhit ponovo rade po starom sistemu, imajte na umu da će one ponovo biti ugašene kad za to bude bilo potrebe jer pri većem broju igrača ugrožavaju normalan rad checkpointa.
*Komanda /skladiste sada sluzi samo za otvaranje skladista, vise vam ne prikazuje sta se nalazi u skladistu jer su sada te stvari prebacene u sefove organizacija.
+Ubaceni su sefovi u sve organizacije na serveru, legalne organizacije imaju za podizanje/stavljanje novca u organizaciju, dok ilegalne organizacije imaju opciju stavljanja/uzimanja materijala, droge, oruzja (5 slotova) i novca.
 Svi sefovi funkcionisu po istom sistemu, koliko droge stavite, toliko mozete uzeti, koliko oruzja stavite, toliko mozete da podignete, takodje mozete menjati 2 materijala za 1 metak, koliko novca stavite, toliko mozete uzeti osim ukoliko vam lider nije ostavio platu.
 Melee oružja (palice, noze i ostala sranja) se mogu stavljati u sef, ali ukoliko kod sebe imate 5 palica svih 5 će vam biti oduzeto, a u skladiste ce biti dodata 1 palica.
 Lideri imaju totalnu kontrolu nad skladistem, mogu uzimati bez ogranicenja. Novac se automatski dodaje u sef kada igrac ili lider napusti organizaciju preko /quitfaction.
 Novinari dobijaju deo novca kada neko da oglas preko njih.
 Koriscenje sefa je pojednostavljeno i obavlja se kroz dijalog koji se otvara komandom /sef, takođe postoje komande /sefinfo, za proveru skladiste, a lideri imaju komandu /sefcheck da provere statistiku pojedinih igraca.
 Komandom /sefstats možete proveriti vašu statistiku vezanu za sef.
-Izbacene su komande /putdrugs, /putmats, /putguns, /takedrugs, /takemats, /takeguns, one su zamenjene jednom komandom, /sef.
+Napravljena je komanda /orgpayday kojom lider moze dati platu clanovima, novac ce biti stavljen u sef i svaki clan moze podici svoju platu. Lideri platu daju iz svog džepa, potrebno je da novac u kešu donesu do sefa i da kucaju komandu.
 Plate je moguce deliti po rankovima, nezavisno od toga da li je igrac online ili offline.
-Popravljeni su problemi sa vozacem taksija. Putnicima se nije prekidala vožnja ukoliko vozac napusti server, takođe vozač nije dobio novac. Drugi problem je bio dupla naplata vožnje kad izađete iz vozila.
+Za svaki level dobijate bonus od $5000*level, do levela 20 će te kroz bonuse zaraditi ~$1.000.000
+Prilikom izaska iz aviona/helikoptera dobijate padobran.
-Popravljena je komanda /cage, kazev automatski nestaje ukoliko igrac napusti server.
+Odrađene su nove mape:
 1. LCN enterijer
 2. LSMD enterijer
 3. SOA enterijer
 4. Yamaguchi enterijer
 5. RTS enterijer
+Napravljen je novi sistem evenata, takozvani FreeMode eventi, sve je radjeno po ugledu na GTA V
 1. Parachute Event
 Da bi pobedili u ovom eventu potrebno je da otvorite padobran sto blize zemlji i da prezivite.
 Skakanje iznad vode se nece racunati.
 Padobran cete dobiti kada pocne event i nakon svakog skoka.
 Preporucujemo vam da koristite Beogradjanku za skokove.
 Svi ucesnici eventa dobijaju nagradu od $500.
 Prva tri mesta dobijaju nagrade u iznosu od $9000, $6000 i $3000.

 2. Wheelie Event
 Da bi pobedili u ovom eventu potrebno je da predjete sto vecu distancu na zadnjem tocku.
 Za ovaj event mozete koristiti motor ili bicikl.
 Svi ucesnici eventa dobijaju nagradu od $500.
 Prva tri mesta dobijaju nagrade u iznosu od $9000, $6000 i $3000.

 3. Reverse Event
 Da bi pobedili u ovom eventu potrebno je da predjete sto vecu distancu vozeci u rikverc.
 Ukoliko zaustavite kretanje ili ostetite vozilo predjeni put ce biti resetovan.
 Svi ucesnici eventa dobijaju nagradu od $500.
 Prva tri mesta dobijaju nagrade u iznosu od $9000, $6000 i $3000.

 4. MaxSpeed Event
 Da bi pobedili u ovom eventu potrebno je da postignete sto vecu brzinu.
 U ovom eventu ne mogu ucestovovati brodovi, avioni i helikopteri.
 Prva tri mesta osvajaju nagrade u iznosu od $9000, $6000 i $3000.

 5. Checkpoint Run Event
 Da bi pobedili u ovom eventu potrebno je da prvi stignete na checkpoint.
 Da bi ucestvovali u ovom eventu potrebno je da kucate /joinevent
 Pobednik osvaja nagradu od $10000.

 6. Hunt the Beast Event
 Da bi pobedili u ovom eventu potrebno je da ubijete zver.
 Ukoliko vi budete izabrani kao zver, potrebno je da pokupite sve checkpointe.
 Zver je brza od vas, nanosi vise stete prilikom pucanja i teze ju je ubiti.
 Zver ce biti prikazana na radaru 10 sekundi, svaki put kad pokupi checkpoint.
 Da bi ucestvovati u ovom eventu potrebno je da kucate /joinevent
 Ukoliko zver ispuni svoj zadatak dobija nagradu od $20000, ubica zveri dobija $5000.

 7. Free Fall Event
 Da bi pobedili u ovom eventu potrebno je da predjete najvecu visinsku razliku u slobodnom padu.
 Da bi se vas skor racunao potrebno je da iskocite iz helikoptera ili aviona.
 Pre nego sto stignete do zemlje morate otvoriti padobran i preziveti pad.
 Skakanje u vodu se nece racunati na ovom eventu.
 Svi ucesnici eventa dobijaju nagradu od $500.
 Prva tri mesta dobijaju nagrade u iznosu od $9000, $6000 i $3000.
ChangeLog Version 3.3.2 (7.8.2015)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


*Sistem čuvanja i očitavanj poslova je promenjen i sad je apsolutno dinamičan, to znači da mogu menjati stvari vezane za poslove bez restartovanja servera.
+Svakom poslu (legalnom / ilegalnom) se možete pridružiti sa /join na mestu gde se taj posao nalazi, moguće da će pozicije za zapošljavanje na nekim poslovima biti izmenjene,
 ali će vas GPS automatski navoditi do nove lokacije.
*Sve prijavljenje greške u pisanju su ispravljene.
+Dodata je pretraga muzike na /muzika, moguce je pretrazivati samo domacu muziku.
+Ubacen je policijski radar.
ChangeLog Version 3.3.1-R2 (3.8.2015)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


-Za posao mehanicara je pisalo da ima 90 sekundi da ode do markera, a ustvari je imao 30, sada je to popravljeno i povecano na 120 sekundi.
*Povećana je daljina sa koje je moguće otvoriti rampu kod mehaničara.
+Ubačena je komanda /park sa kojom možete parkirati vozilo vase organizacije, to je pozicija na koju će se vratiti kola ukoliko eksplodiraju,
 ta pozicija važi dok se server ne restartuje, nakon restarta čuva se trenutna pozicija vozila kao park pozicija.
+Ubačen je lift u rudnik, nalazi se pored kućice gde ste ranije uzimali opremu.
*Lokacija na kojoj rudari uzimaju opremu pomerena je u centar rudnik, pored prvog CheckPoint-a.
*House Heal se ne aktivira automatski čim uđete u kuću, to je do sada bio slučaj sa heltima.
*Kada ugradite House Heal imate po 500 healova za health/armor, ovo je ubačeno da ne bi ostavljali otključane kuće na izvolite, jer vaše kuće nisu fastfood.
 Ovi koji su već ugradili house heal sada imaju po 500 zaliha hrane/pancira.
ChangeLog Version 3.3.1 (1.8.2015)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


*Izmenjen je način rada prtljažnika na vozilima, čuvanje, očitavanje, detektovanje najbližeg prtljažnika itd.
 Sada birate na koji slot želite staviti oružje i sa kog slota želite uzeti oružje.
+U prtljažnike vaših vozila sada možete staviti do 5000 materijala i 5000g droge.
*Cena oružja u equip-u je povećana za 100%, cena materijala je povećana za 100%, cena municije u ammunationu je povećana za 100%, ali su cene oružja ostale iste.
*Za recikliranje vozila sada dobijate duplo manje materijala nego ranije.
*Cena materijala na dokovima je povećana sa $15 na $20 za 1 materijal.
*Cena pancira u equip-u je povećana na $6000, a u ammunationu na $5000.
*Cena eksploziva za sve organizacije osim TNT-a je povećana na $15000 za 3 eksploziva, kod TNT-a je povećana na $9000 za 3 eksploziva.
-Ranije ukoliko niste imali dovoljno novca za kupovinu pancira otišli bi u minus, sada ga ne možete kupiti ukoliko nemate dovoljno novca.
-Popravljen je objekat između LCM baze i aerodnoma na ostrvu, moglo je da se uđe ispod objekta sa vozilom.
-ATM na dokovima nije bio lepo postavljen, sad je ispravljen.
-Kljucevi vozila koje nekome date u nekim slučajevima se nisu čuvali.
-Rešen je problem sa vozačem autobusa, oni sada imaju 7 sekundi da se vrate u vozilo ukoliko ih neko izbaci.
*Lotto se do sada povećavao 2 puta uz svaku platu, sad je to izmenjeno da se povećava samo jednom, nakon što se izvuče broj.
ChangeLog Version 3.3.0-R3 (31.7.2015)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


-Popravljen je problem sa prikazivanjem CheckPoint-a na GTA radaru koji se javljao kada je na serveru prisutan veći broj igrača.
+Dodata je mogućnost ugrađivanja GPS lokatora u vozila vaše organizajice, cena uređaja je $5000, uređaj mogu ugraditi članovi i lideri.
 Da bi ugradili uređaj morate biti u nekom auto servisu.
 Komade: /gpslocator - za ugradnju || /ofindcar [CarID] - za pronalaženje vozila.
 Sva privatna vozila imaju ugrađen GPS lokator, policija može pronaći svako vozilo sa ugrađenim lokatorom, tako da ako izgubite neko vozilo možete zatražiti pomoć od policije.
+Kad članovi ili lideri napuste organizaciju preko komande /quitfaction novac odlazi u budžet organizacije.
 Trenutno se novac skuplja i nije ga moguće uzeti, naknadno će biti dodate komande. U sledećem većem update-u planiram da menjam neke stvari oko organizacija i tad će biti dodate nove komande.
-Dok odrađujete kaznu u zatvoru nije moguće koristiti tazer/oružje.
-Popravljen je bug prilikom kupovine vozila preko novog dijaloga.
*Dijalog za kupovinu vozila se neće prikazivati ukoliko ste u vozilu.
*Izmenjena je udaljenost sa koje je moguće otvoriti kapiju parking servisa.
-Popravljen je bag gde vas je server ubijao zbog napuštanja Alkatraza kada vas admin ubaci u Gulag.
*Nije moguce izvrsiti kupovinu na trafici/fastfoodu ukoliko ste u kolima i prozor je zatvoren.
-Nije moguce izvrsiti kupovinu na trafici/fastfoodu ukoliko se udaljite od objekta sa otvorenim dijalogom.
*Izmenjena je daljina na koju admini vide imena igrača i ona su sada vidljiva kroz objekte.
*Izmenjen je način na koji se sinhronizuju prikolice, ukoliko je postojao bilo kakav problem oko prikolica, a vezan je za skriptu sada je rešen,
 ukoliko se problem bude i dalje javljao mi tu ne možemo ništa uraditi, to je problem do SA-MPa, vaše konekcije, konekcije drugih igrača, vašeg komjutera.
*Vozači autobusa sada imaju 7 sekundi da se vrate u autobus ukoliko izađu ili ih neko izbaci, neće biti prekinuta ruta.
*Morate ukucati kod da bi zapoceli posao rudara, farmera, ilegalnog farmera i vozaca autobusa.
ChangeLog Version 3.3.0-R2 (23.7.2015)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


-Sredjeni dijalozi za medalje i za kraj tutoriala, naslov dialoga je prlazio u drugi red.
-Popravljeni natipisi ispred kupljene imovine
-Sredjen je lanac na biciklu, mozete ga staviti samo kada vozilo nije u pokrenu, ukoliko pokusate da vozite bickl sa lancem pašćete i izgubiti hp.
-Sredjen je problem sa test voznjom za kamione, avione, helikoptere i brodove, snimljene su nove lokacije, da bi testirali avion ili helikopter potrebno je da imate dozvolu za letenje,
 dok vam je za testiranje broda neophodna licenca za plovidbu.
*Izmenjene su neke stvari kako bi ublažili problem krešovanja u rudniku, naime kreš se dešava kada spustite igru,
 a igrači oko vas menjaju animacije koje vama u tom trenutku ne mogu da se prikažu jer niste u igrici,
 nakon što se nakupiti određeni broj animacija vama igrica krešuje, najbolje rešenje je da ne spuštate igricu dok radite u rudniku, ovo je problem do SA-MPa, nije do nas.
+Dodato je nekoliko komandi za administraciju vozila i TeamSpeak-a.
*Izmenjen je algoritam po kome mehanicarska vozila i parking servis vozila odredjuju koje vozilo treba da bude zakačeno, sada radi savršeno, bez greške, kao kad Zmaj napravi. :)

ChangeLog Version 3.3.0 (20.7.2015)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


*GameMod je prilagodjen za rad NPC-ova.
*Kompletan sistem vozila je napisan iznova (18 sati rada u cugu), sistem je sada u potpunosti dinamičan sa mnoštvom prednosti koje imam ja kao skripter.
*Vozila od organizacije će ostajati tamo gde ih ostavite, isključen je respawn vozila. Zabranjeno je krasti (zatvarati iza ograde), vozila od neograđenih organizacija.
+Ubačeno je 18 NPC-ova, 6 autobusa, 3 voza, 3 aviona, 2 patrolna broda, 2 helikoptera, 1 jahta, 1 vozač kofera.
+Postoje 2 rute autobusa, crvena, koja ide od opšite do rudnika i žuta, koja ide od istočne obale do kamiondzija.
 Na displejima autobusa se ispisuje ime sledeće stanice, cena prevoza je $25.
+Vozovi idu u krug kroz celu državu, avioni isto tako. Da bi ušli u avion potrebno je da priđete i kucate /getin, izlazite sa /getout.
+Kretanje autobusa/vozova možete pratiti preko GSP aplikacije (/gsp [on/off]), za aplikaciju je potrebno da imate telefon i da bude skinuta na telefon (/downloadgsp), cena aplikacije je $200.
+Ubačeno je preko 200 Actora po svim biznisima, neki od njih primenjuju određene animacije.
+Ukoliko iskočite iz vozila u pokretu izgubićete 20HP-a.
*/stuck nije moguće kucati dok ste u vozilu koju se kreće.
+Sistem biranja skinova u bincu je promenjen, dodato je dosta novih skinova, podeljeni su muški i ženski skinovi, svaki skin imaju svoju cenu i potreban level, kupljeni skin vam se čuva.
 Da bi se presvukli potrebno je da budete u prodavnici odeće/kući/stanu, komanda je /myskin.
*Komadana /refreshskin je promenjena u /orgskin (da bi se presvukli u skin vaše organizacije).
+U dealershipove je dodata nova funkcija, kad gledate u vozilo otvara vam se kartica sa informacijama o tom vozilu, možete ga kupiti ili otići na test vožnju.
+Server je povezan sa TeamSpeakom, postoji nekoliko komandi za kretanje pokanalima, takođe postoji komanda /tshelp da zatražite pomoć od nekog admina,
 nakon što admin prihvati zahtev bićete prebačeni u privatni kanal sa tim adminom. Sve komande možete videti na /teamspeak
*Stari Intro koji se prikazuje nakon registracije je zamenjen novim, traje oko 90 sekundi.


ChangeLog Version 3.2.0 (12.3.2015)
* Izmene
- Popravljeni bagovi/izbacene stvari
+ Dodate stvari


* Komanda /skill je prevedena i dodat je skill detektiva.
* Skillovanje poslova kurve, mehanicara i dilera droge je promenjeno,
   dodati su vremenski razmaci izmedju dve usluge, vremenski razmak zavisi od vaseg skilla, takode,
   skillovi za ove poslove su svima resetovani zbog bagovanja vecine igraca i nonRP nabijanja istog.
   Od sad ce svi koji budu nepropisno nabijali skill biti kaznjeni, vremenski inetervali su dodati da jednim delom sprece nefer nabijanje skillova.
   Mehanicar i diler droge
   Level 0 - 10 minuta;
   Level 1 - 7 minuta;
   Level 2 - 4 minuta;
   Level 3 - 3 minuta;
   Level 4 - 1.5 minuta;
   Kurva
   Level 0 - 30 minuta;
   Level 1 - 20 minuta;
   Level 2 - 10 minuta;
   Level 3 - 5 minuta;
   Level 4 - 3 minuta;
* Komandu /stuck vise nije moguce koristiti prilikom drogiranja, postavljanja TNT-a, mine.
* Nije moguce prekinuti animaciju prilikom kopanja u rudniku, postavljanja mine, TNT-a.
* Nije moguce postavljati/aktivirati TNT/Minu ukoliko ste ranjeni ili vezani (kanapom ili lisicama).
* Mobilni/Voki-Toki (Radio Chat) nije moguce koristiti ukoliko su vam vezane ruke (kanapom ili lisicama).
- Popravljen je propust sa platom, gde ste dobijali manju platu nego sto treba ukoliko odete relog ili ukoliko vam crashuje.
* Donatorima se procentualno ne uvecava iznos plate za novac koji su zaradili preko posla mehanicara, kurve, telohranitelja,
   ali se i dalje uvecava novac koji zaradite putem drugih legalnih poslova gde vam server odreduje zaradu, a ne vi sami.
* Plata se do sad povecavala samo do 21. levela, sada je taj prag pomeren i plata konstantno raste, doduse znatno sporije, na svakih 10 levela.
* Animacije nije moguce koristiti u vozilima, ukoliko postoje prikladne animacije za koriscenje u vozilima napisite mi i izmenicu, isto tako ukoliko sam neku animaciju propustio prijavite mi.
- Popravljen bag sa ubacivanjem osumnjicenog u vozilo, nije radilo kako treba sediste ID 2.
+ Ubacena je rucna kocnica za sva vozila (/rucna), ukoliko povucete rucnu nece moci da vam odguraju vozilo, uvek ce se vracati na staru poziciju.
   Rucna kocnica je automatski povucena prilikom spawnovanja vozila. Rucnu kocnicu morate spustiti da bi upalili motor vozila, takode je ne mozete povuci dok ne ugasite vozilo.
- Popravljen je bag gde nije bilo moguce upaliti vozilo zbog sipanja goriva, iako gorivo nije sipano u vozilo, ovaj bag se javljao kada igrac napusti server u toku sipanja goriva.
* Vise vas ne izbacuje iz vozila kada ugasite motor.
+ Napravljen je sistem provere za g-Bug, izbacice vas iz vozila ukoliko pokusate da pucate, a nema vozaca u njemu.
- Popravljen je bag kod postavljanja roadblock-ova, niste ih videli dok ne napravite korak.
- Nisu se prikazivali prodati biznisi na listi ukoliko ih je admin prodao.
- Nisu se sklanjala kola iz statsa igraca ukoliko bi ih admin prodao, a igrac je online. Bilo je potrebno raditi relog.
- UnderCover policajcima ime nece postati plavo kada se vrate u igru nakon sto su bili AFK.
+ Mozete dati kljuc vaseg vozila nekoj osobi, ta osoba ce moci da otkljucava i zakljucava vase vozilo, samim tim i da ga vozi.
   Svaki igrac moze imati najvise 1 dodatni kljuc.
   Kljuceve dajete komandom /givevehkey [PlayerID/DeoImena] [SlotID].
   Kljuc moze baciti osoba koja ga poseduje komandom /dropkey.
   Vas kljuc mozete resetovati u garazama na parkingu kod banke i na glavnoj pumpi komandom /resetvehkey [SlotID]. Resetovanje kljuca kosta $500.
   Za otkljucavanje i zakljucavanje vozila se koristi komanda /lockveh.
   Za proveru ID vozila kucajte /vehkey
+ Dosta izmena vezanih za administraciju, ali to vas se ne tice. :)
* Promenjeno je cekanje prilikom sipanja goriva u vozilo, ceka se 0.25sek po litru, a najkrace vreme je 5 sekundi, kao i do sada.
* Haubu je moguce otvoriti jedini ako ste u vozilu. Haubu i gepek je moguce zatvoriti jedino ako ste pored vozila. Vise nije moguce otvoriti gepek zakljucanih privatnih vozila.
- Izbacena je info poruka o registraciji vozila za bicikle, jer registracija nije obavezna i nije potrebna za prelazak granice.
* Komandu /tie sada mogu koristiti i putnici, a vozac tu komandu moze koristiti samo ako ide sporije od 50kmph.
* Komandom /h sada je moguce odbiti poziv.
- Popravljen bag sa neonkama, ostajale su na vozilu nakon prodaje drzavi, pa nakon toga novi vlasnik tog ID-a vozila nije mogao da ih skine.
* Ukoliko nekog pretucete (< 15hp), bice ranjen.
- Popravljen bag kod duplog prihvatanja kuce, gde bi ukoliko imate dovoljno novca, pare otisle na racun igraca ID 0 ukoliko drugi put ukucate komandu.
+ Ubacene su radio stanice na /muzika
+ Moguce je ugraditi zlatne felne u garazama na parkingu kod banke i na glavnoj pumpi, komande /goldenwheels, potrebno vam je 10kg zlata.
* AntiHealth Hack je doradjen, ne bi trebalo da vam se vracaju helti nakon sto jedete, prijavite mi ukoliko i dalje postoje problemi.
+ Mozete ostaviti zlato u vasim kucama /stavi zlato i /uzmi zlato da bi ga uzeli. Kolicine nisu ogranicene.
+ Ubacen je duel u PaintBall Arena, mozete izazvati igraca u paintball areni na duel, komandom /duel, duel se prihvata komandom /prihvati duel. Bicete prebaceni u poseban virtuelni svet,
   na sredinu arene, prvih 10 sekundi imate spawn zastitu, ne mozete da nanesete jedan drugome damage, nakon sto jedan od vas dvojice pogine bicete vraceni nazad.
* Vreme za find vam se nece restovati ako odete relog.
+ Dodati su sendvici za poneti u fastfood, mozete nositi sa sobom najvise 3 sendvica, 1 sendvic vraca 75 helta.
   Sendvice mozete dati nekome komandom /daj sendvic.
   Sendvice jedete komandom /sendvic
   Nije moguce koristiti komande /sendvic i /fastfood 15 sekundi nakon sto primite damage.
* Cigaretama vise ne mozete dopunjavati helte.
* Fastfoodu su od sada potrebni produkti da bi radio.
- Popravljen je bag gde su vlasnici fastfooda dobijali novac kada novajlije kupuju jelo, iako novajlijama nije nista odlazilo iz dzepa.
+ Ubacena je mapa naftne platforme.
* Vozila se nece popraviti nakon respawna, moracete da ih odvezete do Pay 'n' Spray-a ili da pozovete mehanicara (ovo vazi za sva privatna vozila), ukoliko upadnu u vodu ili eksplodiraju nece biti u
   voznom stanju (ovo vazi za sva vozila). Uskoro ce biti vracen stari sistem bez respawna vozila.
* LCM i TNT su donirali promenu skinova.
+ /donaterank - mozete proveriti vas donatorski rank i broj bodova, trudite se da taj podatak ostane privatan
+ /home2 - za lociranje zgrade u kojoj se nalazi vas stan.
- Popravljen je bag sa spawnovanjem ispred bolnice prilikom normalnog izlaska sa servera (ukoliko niste ranjeni).
* Minimalna cena za hitmen ugovor je promenjena na $3000.
* Potrebno je upisati razlog postavljanja hita na neku osobu, admini ce skidati ugovore ukoliko razlozi ne budu dovoljno dobri i novac nece biti vracen.
* ASKQ timer se resetuje ukoliko vam admin odgovori putem privatne poruke, takode kad probate da posaljete novi askq, pisace vam tacno vreme koliko jos morate pricekati.
- Prekidanje hitmen ugovora od strane administratora nije prekidalo ugovore koje su vec hitmeni preuzeli da rade, sada se i takvi ugovori prekidaju admin komandom.
+ Ubacena je komanda za prodaju zlata /sellgoldto [PlayerID/DeoImena] [Kolicina] [Cena po gramu]. Komanda za prihvatanja je /prihvati zlato ili /accept gold.
+ Napravljen je novi enterijer opstine. Malo drugacije su rasporedjene opstinske usluge. Poslovi se uzimaju na prvom spratu u kancelariji br. 1 (/jobinfo i /legaljobs). Vozila se registruju na prvom spratu u
   kancelariji br.2 (/registracija). Sve ostale usluge se obavljaju na pocetnom salteru (/opstina).
+ Ubacena je skola, ulaz se nalazi preko puta Beogradanke.
+ Napravljena je nova mehanicarska radnja koja je prvenstveno namenjena velikim vozilima, sa velikim vozilima vise necete moci da odete u regularan Pay 'n' Spray.
   Radnja se nalazi na pumpi kod kamiondzija. Komanda za popravljanje vozila je /popravi.
* Sunce zalazi u 19h, a izlazi u 5h.
+ Komandom /showmoney na vasem potpisu (www.noobot.info/signature) sada mozete prikazati koliko novca imate.
- U kucu je moglo da se stavi 35000 materijala, ali se cuvalo maksimalno 32767, sada je to sredjeno.